Norveç’te cami saldırısını engellemişlerdi: Hoşgörüsüzlüğe karşı ayakta durmanın simgeleri

Norveç’te cami saldırısını engellemişlerdi: Hoşgörüsüzlüğe karşı ayakta durmanın simgeleri

Norveç’te geçtiğimiz yıl El-Nur İslam Merkezi’ne gerçekleştirilen saldırıda faili engelleyen Muhammed Refik ve Muhammed Ikbal Jave, saldırının yıldönümünde cesaret madalyası ile ödüllendirildi.

Norveç’in başkenti Oslo yakınlarındaki El-Nur İslam Merkezine geçtiğimiz yıl silahlı saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırganı engelleyerek, faciayı da engelleyen Muhammed Refik ve Muhammed Ikbal Jave, saldırının yıldönümünde ödüllendirildi. Jave ve Refik’e, Barum Belediye Binasında düzenlenen törende gösterdikleri cesaret nedeniyle madalya verildi. Norveç Ticaret ve Sanayi Bakanı İselin Nybö Barum bir konuşma yaparak, Jave ve Refik’in çok sayıda ölümle sonuçlanabilecek bir saldırıyı önlediklerini ifade etti. Barum, bu iki insanın “nefret, adaletsizlik ve hoşgörüsüzlüğe karşı ayakta durmanın simgesi” kabul edilmelerini istedi. 

Üvey kız kardeşini öldürdükten sonra El-Nur İslam Merkezi Camisi’ne ateş açan ve kendisini durdurmaya çalışan bir kişiyi de yaralayan Philip Manshaus’a ülke yasalarındaki en yüksek ceza verilmişti. Manshaus, 21 yıl hapse mahkum edilmişti.

+49 – OSLO

FOTO: İHA

HABERE YORUM KAT