Neden bana inanmıyorsunuz?

Neden bana inanmıyorsunuz?

Fransız basınına konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, "YPG, öldürülen teröristleri sivil gibi göstermeye çalışıyor. Siz de buna inanmak istiyorsunuz. Neden benim verdiğim bilgilere inanmıyorsunuz?” dedi. 

PARİS - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Paris'te Fransız basınına konuştu. Kimyasal Silah Kullanımının Cezasız Kalmaması İçin Uluslararası Ortaklık konulu dışişleri bakanları toplantısı vesilesiyle geldiği Fransa'nın başkentinde, France 24'ün sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, "Afrin'de siviller öldürülmüyor. YPG, öldürülen teröristleri sivil gibi göstermeye çalışıyor. Siz de buna inanmak istiyorsunuz. Neden benim verdiğim bilgilere inanmıyorsunuz?” dedi. 

'Kürtleri hedef almıyoruz'

Afrin'den Türkiye'ye saldırı yapıldığını söyleyen Çavuşoğlu, "Bu terör örgütüne karşı bu operasyonu başlatmak bizim için önemlidir. Biz Kürtleri hedef almıyoruz. Türkiye'de Kürt vatandaşlarımız var. Biz Türkiye, Irak veya başka ülkelerdeki Kürtleri değil terör örgütlerini hedef alıyoruz. O bölgede DEAŞ da var. Sınırı geçmeye ve Türkiye'ye saldırmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı. 

'YPG ve DEAŞ arasında iş birliği var'

Afrin bölgesinde DEAŞ ile YPG arasında sınırlı bir iş birliği olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Dolayısıyla, Afrin bölgesinde YPG, PKK ve DEAŞ'ı hedef alıyoruz. Afrin operasyonu bölgede istikrarsızlık oluşturmuyor. Operasyonumuz Suriye'nin sınır bütünlüğü ve birliği için önemlidir. Başka ülkelerin ne söylediği ile ilgilenmiyorum. Benim için önemil olan halkımın söyledikleri ve halkımı dinliyorum. Orada ciddi tehdit varsa onu temizlemem gerekiyor. Başka ülkelerin ne söylediği ile ilgilenmiyorum ama söylenenler doğru değil" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT