Necati Suözer yazdı... Check-Up hakkında bilmeniz gereken her şey!

Necati Suözer yazdı... Check-Up hakkında bilmeniz gereken her şey!

AOK Hessen pazarlama ekspertizi Necati Suözer Check-Up hakkında a'dan z'ye bir bilgilendirme yaptı.

Bu aralar Check-Up hizmeti ile ilgili olarak fazla sorular gelince, bende naçizane bu konu hakkında sizleri bilgilendirmek istedim:

CHECK-UP: AVANTAJLARINIZ

Sağlık durumunuzla ilgili hızlı ve kolay bir genel bakış edinebilirsiniz. Doktorunuz muayeneden elde edilen bulgulara dayanarak size daha iyi bilgi verebilir. Sürdürülebilir sağlıklı yaşamak için ipuçları alırsınız.

CHECK-UP HİZMETİNİ NASIL ALIRSINIZ?

Check-up aile hekiminden randevu almanız yeterli olacaktır. Ne kadar erken olursa o kadar iyi!

CHECK-UP KAPSAMINDA NE YAPILIR?

Görüşme Chek-Up anamnez olarak adlandırılan bir görüşme ile başlar. Doktor sizinle önceki hastalıklar, aile üyelerinin hastalıkları ve şikayetler hakkında görüşür. Ayrıca, doktor aşılama durumunuzu kontrol eder.

Muayene sonrasında şunlar yapılır: 

Tam bir fizik muayene: Sapkın veya patolojik bulguları saptamak için kalp, akciğerler, baş, boyun, karın, omurga, kas-iskelet sistemi, sinir sistemi ve duyu organları muayene edilir. 

Kan basıncının ölçülmesi: Kolesterol seviyesi ile birlikte kan basıncı, ateroskleroz (arteriyoskleroz) veya kalp krizi gibi kardiyovasküler hastalık risklerini gösterebilir. 

Kan örneğinin alınması (kan tahlili): Bu daha sonra laboratuvarda değerlendirilir ve kolesterol ve kan şekeri düzeyleri hakkında bilgi verir. Bu değerlere dayanarak, doktor, örneğin, diyabet şüphesi olup olmadığını tespit edebilir. 

35 yaşın altındaki sigortalılar için kan tahlilleri sadece uygun bir risk profili ile, yani aşırı kilolu, hipertansiyon veya aile geçmişinde hastalığı olan hastalar için yapılır.

Ek olarak 35 yaş üstü sigortalılar için: İdrar tahlili: İdrar numunesinin test şeridinde böbrek ve mesane hastalıkları, aynı zamanda bir diyabet hakkında bilgiler okunabilir.

Yeni 01.10.2021 tarihinden itibaren: Hepatit B ve C karaciğer iltihabı için tek seferlik tarama: Bu kan testi, uzun vadeli etkileri önlemek için tespit edilmemiş enfeksiyonları tespit etmek ve erken bir aşamada tedavi etmek için tasarlanmıştır. 

Danışmanlık: Buna müteakip olarak, doktor Check-Up sonuçları hakkında sizi bilgilendirir ve sizin için bireysel bir risk profili oluşturur. Ek olarak, size sağlıklı bir yaşam tarzı için ipuçları verir. Bir hastalıktan şüphelenilirse veya hastalık teşhisi konulursa, takip muayeneleri veya bir tedavi gerekli olmaktadır.

Hangi sıklıkla bu hizmetten istifade edilir?

35 yaşından itibaren Check-Up her üç yılda bir yapılmalıdır. 

Necati Suözer
 

HABERE YORUM KAT