Nazi propagandası yapan 10 kişinin evine baskın!

Nazi propagandası yapan 10 kişinin evine baskın!

Emniyet güçleri, Avusturya genelinde çeşitli platformlarda Nazi propagandası yaptığı tespit edilen 10 kişinin adres ve iş yerlerine terörle mücadele kapsamında eş zamanlı baskınlar düzenledi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sosyal medya dahil olmak üzere farklı platformlarda Nazi propagandası yapan biri kadın 10 kişinin adreslerine 4 Mayıs Perşembe günü baskın düzenlendiği bildirildi.

Baskınlarda, ülke genelindeki farklı eyaletlerde yapılan aramalarda, silah, mermi ve çok sayıda Nazi propaganda malzemesi ele geçirildi. Söz konusu kişilerin sosyal medyada propagandaların yanı sıra nefret söylemi ve kışkırtıcı eylemlerde de bulunduğu kaydedildi.

Baskın yapılan kişilerden birinin radikal grupların terör saldırılarını övdüğü gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtilirken, diğer dokuz kişi hakkında da soruşturma başlatıldı.

Savcılığın, söz konusu kişiler arasında bağlantı olup olmadığını araştırdığı açıklandı.

İçişleri Bakanı Gerhard Karner, baskınlara ilişkin yaptığı açıklamada, Devlet Güvenlik ve İstihbarat Biriminin, olayları büyük bir titizlikle inceleyerek ülke genelinde kapsamlı bir operasyon düzenlediğini ifade etti. Karner, "Aşırı sağcılık, birlikte yaşamı ve demokrasimizi tehdit ediyor. Bu nedenle emniyet güçleri ve yargının kararlı bir şekilde bunun üzerine gitmesi çok önemli." dedi.

Polis, özellikle sosyal medyada Nazi propagandasının son yıllarda ciddi oranda arttığına dikkat çekerek, bu alanda daha yoğun çalışmalar yürüteceklerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT