NATO’dan Polonya’ya düşen füzelerle ilgili açıklama

NATO’dan Polonya’ya düşen füzelerle ilgili açıklama

Dün gece saatlerinde Ukrayna-Polonya sınırına yakın bir konumda olan Przewodow köyüne düşen füze ile ilgili NATO'dan bir açıklama geldi.

Polonya’nın Ukrayna sınırına yakın olan bölgesindeki Przewodow köyüne düşen füze ile ilgili NATO’dan dikkat çekici bir açıklama geldi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, düzenlediği basın toplantısında füzelerin kasten fırlatılmadığına inandığını söyledi.

Stoltenberg, “Rusya’nın NATO’ya kasten bir saldırı düzenlediğine dair bir emare yok. Füzelerin Ukrayna’ya ait hava savunma sisteminden gönderildiği tahmin ediliyor. Bunda Ukrayna’nın suçu yok” dedi.

Rusya’ya seslenen Stoltenberg, “Rusya bu savaşı bitirmeli. Bu yaşanan olay, savaşın bölgeyi etkilediğini gözler önüne seriyor” dedi.

POLONYA’DA NE OLDU?

Polonya’nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne 15 Kasım’da kaynağı belirlenemeyen bir füzenin düştüğü ve 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Bunun ardından Polonya Ulusal Güvenlik Komitesi acil toplanmış ve “askeri birliklerin savaşa hazır olma durumunun artırılmasına” karar verilmişti.

Birçok NATO ülkesi gelişmenin kaygı verici olduğu yönünde açıklamalar yapmış, Ukrayna, Letonya ve Estonya söz konusu füzelerin Rusya tarafından atıldığını öne sürmüştü.

Olayın ardından Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Polonya toprağına Rus füzeleri düştüğüne yönelik suçlamalar kasıtlı provokasyondur.” ifadesi kullanılmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden da Endonezya’nın Bali adasında dünya liderleri ile görüşmesinin ardından, “Soruşturma tamamlanana kadar net bir şey söyleyemem ancak füzenin Rusya’dan fırlatılmış olma ihtimali düşük görünüyor.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT