NASA, UFO'ların 'dünya dışı' olduğuna dair kanıt bulamadı
ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), başkent Washington'da bulunan NASA Genel Merkezi'nde medya brifingi düzenledi.
Bugün Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ABD'deki genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bağımsız çalışma ekibinin 'ne olduğu belirlenemeyen anormal olgular' üzerine hazırladığı raporun bulgularını paylaştı.
UFO'ların (tanımlanamayan uçan nesne) 'dünya dışı' olduğuna dair kesin bir kanıt bulunmadığının açıklandığı brifinge, NASA Başkanı Bill Nelson da katıldı.
Raporun içeriğine göre, Dünya dışında yaşamın varlığı hakkında kesin bir sonuca ulaşılamasa da, NASA'nın Dünya atmosferindeki bilinmeyen uzaylı teknolojisinin varlığını göz ardı edemeyeceği vurgulanıyor.
Rapor, birçoğu askeri havacılık uzmanı olan güvenilir tanıkların ABD hava sahasında tanıyamadıkları nesneler gördüklerini aktarıyor ve bu fenomenlerin bazılarının hala "insan yapımı veya doğal olgular" olarak açıklanamadığını belirtiyor. Rapor, bu tür nesneleri "ne olduğu belirlenemeyen anormal olgular" olarak adlandırıyor, günlük hayatta ise genellikle UFO olarak anılıyor.
Bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan NASA yöneticisi Bill Nelson, bu araştırmanın bilim dünyasında büyük bir öneme sahip olduğunu ve bilimle sansasyon arasında bir geçiş olduğunu ifade etti. Eski bir astronot ve ABD Senatosu'nun eski üyesi olan Nelson, dünya çapındaki seyahatlerinde UAP tespitlerine olan ilgisini paylaştı ve NASA'nın sadece bu olayları araştırmakla kalmayıp aynı zamanda verileri şeffaf bir şekilde paylaşmak için liderlik yapmayı amaçladığını belirtti.
Nelson, UAP'lerin uzaydan geldiğine dair kesin bir kanıt olmadığını vurgulayarak, "Bu süreci herhangi bir önyargı olmadan başlatıyoruz, ancak bir keşif yolculuğunda olduğumuzu unutmuyoruz" dedi.
NASA'nın Bilim Misyonu Direktörlüğü'nden Dr. Dan Evans ise kurumun çevremizdeki dünyalar hakkındaki bilgiyi genişletmeyi ve bilinmeyenin haritasını çıkarmayı hedeflediğini söyledi. Ayrıca, gökyüzünün güvenliğinin bu bağlamda ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Raporda öne çıkan bir diğer zorluk, UAP'leri belirlemek için gerekli verilerin eksikliği olarak belirtiliyor. NASA, bu sorunu çözmek için kitle kaynak kullanımı tekniklerini kullanmayı planlıyor. Şu an için sivil UAP tespitleri için standart bir sistem olmadığı ve açık kaynaklı akıllı telefon tabanlarının ve diğer akıllı telefon meta verilerinin kullanılacağı ifade ediliyor.
Raporda ayrıca, "Görgü tanıklarının iddialarının tekrarlanamaz ve genellikle kesin sonuçlara varmak için gereken bilgilerden yoksun olduğu" belirtiliyor. UAP'leri nasıl kontrol edebileceği konusunda bilgi verilen raporda NASA, Dünya'yı gözlemleyen uydularının genellikle UAP gibi "nispeten küçük nesneleri" tespit edemediğini kabul ediyor ve bu uyduların "UAP ile örtüşen çevresel koşulları" incelemek konusunda önemli bir rol oynayabileceğini kaydediyor. Ayrıca, yapay zeka ve makine öğreniminin UAP'leri tanımlamak için önemli araçlar olduğu ve toplumun da bu alanda kritik bir rol oynadığı raporda vurgulanıyor.