Nasa keşif aracı Mars'ta "yengeç pençesi" ve "köpekbalığı yüzgeci" buldu

Nasa keşif aracı Mars'ta "yengeç pençesi" ve "köpekbalığı yüzgeci" buldu

ABD uzay ajansı Nasa için birkaç yıldır kızıl gezegeni araştıran "Curiosity" ve "Perseverance" gezginleri yüzeyde son derece gizemli şeyler bulmaya devam ediyor.

"Perseverance "ın son bulgusu: Mars'ta bir "yengeç pençesi "nin yanında bir "köpekbalığı yüzgeci" yatıyor. Bu garip bulgu Nasa'nın web sitesinde yayınladığı bir resimde görülebilir.

Aslında bu ne gerçek bir köpekbalığı yüzgeci ne de gerçek bir yengeç pençesi. Her ikisi de Mars'ta şekli bu iki hayvan uzvuna çok benzeyen ve kızıl gezegende hala yan yana duran kayalar. Görüntü, Perseverance keşif aracının Mars'ta geçirdiği 886. gün olan 18 Ağustos 2023'te çekildi.

Nasa keşif araçları Mars'ta, Dünya'daki insan gözlemcilerin hayal gücünü yakalayan şeyleri tekrar tekrar fotoğraflıyor. Bu fenomen pareidolia olarak adlandırılır. Bunun en iyi bilinen örnekleri bulutlarda tanıdığınız nesneler veya yüzlerdir.

32632837-auf-diesem-bild-vom-18-august-2023-sind-zwei-steine-auf-dem-mars-zu-sehen-die-menschliche-betrachter-an-eine-haifisch-flosse-und-eine-krebsschere-1x70.jpg

Bu fenomen özellikle Mars'ta yaygındır. Kızıl gezegenin uçsuz bucaksız boşluğu ve genişliği, çeşitli şekillerde biçimlendirilmiş kayalarla birlikte, bizi kelimenin tam anlamıyla başka şeyleri onlara yorumlamaya davet eder. Mars'taki en iyi bilinen örnek, Nasa uzay sondası "Viking 1 "in 1976'da gezegenin yüzeyinde kaydettiği varsayılan bir "yüz "dür.

Nasa 2030 yılına kadar Mars'ta insanların yaşamasını ve çalışmasını sağlamak istiyor ve Elon Musk'ın özel uzay şirketi SpaceX de Mars'ı kolonileştirmeyi hedefliyor. En geç Mars'a ilk insan inişinin ardından, tıpkı Ay'da olduğu gibi insan izlerinin keşfedilmesi kaçınılmaz olacaktır.

HABERE YORUM KAT