Naci Görür: "Bağırıyorum, buraya dikkat edin!"

Naci Görür: "Bağırıyorum, buraya dikkat edin!"

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul, İzmir ve Tunceli başta olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerindeki deprem riskine dair önemli uyarılarda bulundu.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı televizyon programında İstanbul, İzmir ve Tunceli başta olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerine dikkat çeken uyarılarda bulundu. Görür, özellikle Doğu Anadolu Fayı'nın aktivitesine vurgu yaparak Tunceli'de büyük bir risk olduğunu belirtti.

İSTANBUL'UN RİSKLİ İLÇELERİ BELLİ OLDU
Görür, İstanbul için de riskli ilçeleri belirleyerek Avcılar, Bakırköy, Pendik ve Tuzla'yı "yumuşak karnı" olarak tanımladı. Bu ilçelerdeki yerleşim yerlerinde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

İZMİR'E VE DİĞER ŞEHİRLERE DİKKAT ÇEKTİ
İzmir'e de uyarılarda bulunan Görür, Doğu Anadolu Fayı'nın etkisi altındaki Adıyaman'dan Hakkâri'ye kadar olan bölgedeki yerleşim alanları için de uyarıda bulundu. Fay hattının canlı olduğunu ve deprem riskinin sürdüğünü belirtti.

PROF. DR. GÖRÜR'ÜN VURGULADIĞI NOKTALAR:
Tunceli'ye Özel Uyarı: Doğu Anadolu Fayı'nın aktivitesine dikkat çeken Görür, Tunceli için özel bir uyarıda bulunarak bilimsel verilere dayanarak endişelerini dile getirdi. Görür, "Bağırıyorum Tunceli’ye dikkat edin diye. Bunu söylerken de laf olsun diye değil. Bilimsel verilere göre ön görüde bulunuyoruz. Bilimsel veriler ön görüyü gösteriyor. Sadece ben değil tüm yer bilimciler bunu yapıyor." dedi.

İstanbul'un Riskli İlçeleri: Avcılar, Bakırköy, Pendik ve Tuzla'nın İstanbul'un riskli bölgeleri olduğunu belirterek bu bölgelerdeki yerleşim yerlerinde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Görür, "Avcılar, Bakırköy, Pendik ve Tuzla İstanbul'un yumuşak karnı. Buralarda çok dikkatli olmak lazım…" ifadelerini kullandı.

İzmir ve Diğer Şehirler: İzmir'e ek olarak Adıyaman'dan Hakkâri'ye kadar olan bölgedeki yerleşim alanları için de deprem riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Görür, "Bu fayların her birinin deprem üretme potansiyelini, periyodunu, enini, boyunu bilirsek İzmir’in gerçek tehlikesini ortaya koymuş olacağız. Ona bağlı olarak zemin çalışmasını da yapacağız ve haritalar çıkarıp o zaman İzmir’in gerçek anlamıyla tehlikenin boyutunu, zamanını, yerini konuşacağız. Şimdi bilmiyoruz." dedi.

Siyaset Üstü Bir Tutum: Görür, deprem ve insan hayatının önemine vurgu yaparak siyaset üstü bir tavır benimsediğini ve konunun parti siyasetinin ötesinde ele alınması gerektiğini belirtti. Görür, "Ben siyasetle ilgilenmiyorum. Siyasete çok saygı duyuyorum, ülke için önemli bir görev alanı, hizmet edebilirsin. Ben bu deprem ve insanların ölmesini şiar edindiğim için partiler üstü, parti dışı bir tavrımın olması gerektiğine inanıyorum." diyerek siyasete ilgilenmediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT