Müslüman karşıtı ırkçılığa karşı eylem haftası başladı

Müslüman karşıtı ırkçılığa karşı eylem haftası başladı

Schleswig-Holstein dernekleri, ülke çapındaki kampanya haftası kapsamında 24 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında eyalette çeşitli kampanyalar düzenliyor

Almanya'da birçok insan için ırkçılık günlük yaşamın bir parçası. Müslümanlar ve Müslüman olarak okunan insanlar yıllardır nefretin, ayrımcılığın ve saldırıların hedefi olmuştur. Bu sorunla ilgili farkındalığı artırmak, bilgi sağlamak ve değişimi teşvik etmek için, Schleswig-Holstein'dan birkaç dernek, ülke çapında Müslüman karşıtı ırkçılığa karşı eylem haftasının bir parçası olarak güçlerini birleştirdi. Çalıştaylar, söyleşi turları, konuyla ilgili interaktif bir hızlı buluşma ve otobiyografik bir okuma, Müslümanların ve Almanya'da bu şekilde okuyan insanların günlük deneyimlerine daha derin bir bakış açısı sağlıyor. Schleswig-Holstein'daki Müslüman karşıtı ırkçılığa karşı uzman çalışma grubunun temsilcileri, aşağıdaki gibi sorulara yanıt vermekle ilgileniyorlar: Müslüman karşıtı ırkçılık nedir? Her gün ırkçılığa maruz kalan insanlar ne diyor? Ve bu konuda hep birlikte ne yapabiliriz?

Doktor Schleswig-Holstein eV'deki Türk Cemaati Yönetim Kurulu Başkanı Cebel Küçükkaraca, bu yıl ülke çapındaki kampanya haftasının Almanya'daki birçok insan için günlük yaşamı en kuzeydeki federal eyalette görünür hale getirmesinin önemini vurguluyor.

Küçükkaraca “Müslüman karşıtı ırkçılık, ancak bir bütün olarak üstesinden gelebileceğimiz bir olgudur. Çünkü kendini sadece fiziksel şiddette değil, aşağılayıcı ifadelerde veya dışlamada da ifade eder. Etkilenenleri dinlemeli, karşılaşmaları teşvik etmeli ve birbirimize yaklaşmalıyız. Schleswig-Holstein'daki eylem haftasının bir parçası olarak bir dizi etkinlikle başlatmak istediğimiz şey tam olarak bu.” ifadelerini kullandı

AWO Schleswig-Holstein'ın ırkçılığa karşı bölgesel danışma ekipleri de eylem haftasının bir parçası olarak etkinlikler sunuyor. AWO Schleswig-Holstein başkanı Michael Selck şöyle diyor: “Müslüman karşıtı ırkçılık sorununun acilen gündeme gelmesi gerekiyor. Bunun bilincini oluşturmak, hep birlikte buna karşı durmak, hoşgörülü ve ayrımcı olmayan bir birlikte yaşam için ayağa kalkmak zorundayız. Bu nedenle AWO Schleswig-Holstein olarak aksiyon haftasının bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Uzman çalışma grubunun başlatıcısı, Schleswig-Holstein eV'deki Türk topluluğudur. Üyeleri alanında uzman, kuruluş ve kişilerdir. Uzman çalışma grubu, kendisine konuyu daha görünür hale getirme ve Müslüman karşıtı ırkçılığa karşı koyma hedefi koyan Devlet Demokrasi Merkezi SH'deki bir değişim platformu ve uzman komitesidir.

 

HABERE YORUM KAT