Münih'te taksi ücretine zam

Münih'te taksi ücretine zam

Münih'te taksi ücretleri daha pahalı hale geliyor…

Münih'teki taksi yolculukları için temel fiyat 1 Haziran'da 4,60'tan 5,30 Euro'ya yükselecek. Kilometre fiyatı 2.10'dan 2.30 Euro'ya çıkıyor. Yolcuların maliyetlerini daha kolay planlamayı ve daha şeffaf hale getirmeyi amaçlayan bir "menzil tarifesi" getiriliyor.

İsteyen müşteri seyahate başlamadan önce bu tarifeyi taahhüt edebilir. Beş kilometreye kadar 20 Euro ve on kilometreye kadar 34 Euro.Taksi komisyonu daha önce fiyat artışı konusunda anlaşmıştı. Belediye meclisi bunun uygun olduğuna karar verdi. Belediye Başkanı Dieter Reiter (SPD) bir uzlaşmadan söz etti. Sadece Marie Burneleit(Parti) karşı oy kullandı.

Münih Belediye Meclisi: Kamyonlar için özel kullanım ücretleri kararlaştırıldı

Korona pandemisi döneminde ara verilen açık alan kullanım ücretlerinin artık ev sahipleri tarafından yeniden tahsil edilebileceği de devam ediyordu. Komite, bu yaz da yine seçilen caddelerde şehir terasları ve parkletleri onayladı.

Yeni olan şu ki, bölge idare departmanına (KVR) göre, şehir gelecekte büyük ve ağır hizmet tipi nakliyeciler için özel kullanım ücretleri talep edecek, çünkü yollar kamyonların ağır ağırlığından dolayı yıpranabiliyor. Örneğin 40 ile 100 ton arasındaki bir ağır nakliye için 43,50 Euro'luk tek bir ücret alınmaktadır. Bir yıllık daimi izin için 1044 Euro ödenecek. KVR, 2022'nin geri kalanı için bir milyon Eurove sonraki yıllarda her biri üç milyon avroluk bir gelir hesaplıyor.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash

 

HABERE YORUM KAT