Münih’te S-Bahn krizi büyüyor: Sinyal arızası seferleri durdurdu

Münih’te S-Bahn krizi büyüyor: Sinyal arızası seferleri durdurdu
Münih’in ana banliyö hattında sinyal arızası nedeniyle S3 ve S5 seferlerinde kısıtlamalar uygulanıyor. 17–21 Kasım tarihleri arasında 10 dakikalık sefer sıklığı geçici olarak durduruldu.

Münih’in banliyö hattı yine gündemde: Arızalar, hat değişiklikleri ve gecikmeler kentlilerin sabrını zorluyor. Sonbahar tatilinden bu yana Münih’in ana banliyö hattında neredeyse her gün yeni bir aksama yaşanıyor. Kasım ayının başındaki yoğun bakım haftası da sorunları çözmeye yetmedi. Geçtiğimiz hafta sonunda ise hatta yalnızca bir tek S-Bahn seferi yapılabildi. Son çalışmalarda hem ray ve kablo altyapısı yenilendi hem de Doğu Garı çevresinde, devam eden ikinci hat inşaatı kapsamında, olası İkinci Dünya Savaşı bombaları için zemin kontrolleri yapıldı.

Sürekli kapanan hat, bitmeyen bakım çalışmaları

Pazartesi günü tamamlanan bu çalışmaların hemen ardından yeni bir hat kapatması geldi. Demiryolu yetkililerinin açıklamasına göre, Pazartesi’den Cuma’ya kadar sürecek bu kapanmadan S3 ve S5 hatları etkilenecek.

Laim’deki sinyal arızası yeniden aksama yarattı

Demiryolları, S5 hattının yalnızca Kreuzstraße ile Ostbahnhof arasında çalışacağını duyurdu. Bunun nedeni olarak, Laim istasyonunda devam eden sinyal arızası gösterildi. Yolcular için önerilen alternatif güzergahlar ise şöyle:

  • Ostbahnhof–Pasing arasında: S3, S4, S6 ve S8 hatları

  • Ostbahnhof/Pasing–Weßling arasında: S8 hattı

Demiryolları ayrıca, 10 dakikalık sefer sıklığının Cuma gününe kadar iptal edildiğini bildirdi. Nedeni yine Laim’deki sinyal arızası. Bu nedenle 17–21 Kasım 2025 tarihleri arasında S3 hattında gün boyu 10 dakikalık ek seferler yapılmayacak.