Münih'te okullara siber saldırı! Fidye istediler...

Münih'te okullara siber saldırı! Fidye istediler...

Münih bölgesindeki toplam 55 okul bir siber saldırıya kurban gitti.

Sayısız başarısız denemeden sonra, bilgisayar korsanları 20 Ekim Perşembe günü bölge ofisinin bir sunucusuna saldırmayı başardı , bazı okullar artık okul ailesinin kişisel verilerine erişemiyor. Bilgisayar korsanları, okul yetkilisinden gelen verileri şifreleyip gizlediler ve şimdi fidye talep ediyorlar.  Saldırganlar, bölge müdürlüğünden, miktarı öğrenmek için Darknet üzerinden kendileriyle iletişime geçmesini istemişti.

Basın ofisinden Franziska Herr, "Hiçbir koşulda fidye ödemeyeceğiz" dedi ve "Odak noktamız, etkilenen okullarla birlikte umutla var olan yedekleri kullanarak verileri geri yüklemek."  açıklamasında bulundu. Özellikle öğrencilerin adları ve adresleri ile ilgili. , ebeveynler ve öğretmenlerin yanı sıra zaman çizelgeleri gibi günlük okul süreçlerine ilişkin veriler etkilendi.

Yalnızca Münih-Land medya merkezi aracılığıyla çalışan resmi okul yönetiminin (ASV) veritabanları etkilendi. Münih ilçesinde 55 okul ve Berchtesgadener Land ilçesinde 20 ilk ve ortaokul medya merkezinde ASV'ye bağlı. Bölge ofisinden Pazartesi günü yapılan bir basın açıklamasında, "Bir fidye yazılımı saldırısı medya merkezinin sunucularını hackleyebildi ve verileri okunamaz hale getirdi" dedi. "Saldırı birkaç dakika içinde fark edildi ve sunucular ile internet arasındaki tüm bağlantılar anında kesildi. Ancak sunuculardaki verilerin şifrelenmesi ve dolayısıyla medya merkezine artık erişilememesinin önüne geçmek mümkün olmadı.” açıklaması yapıldı.

Fotoğraf: Unsplash - mbaumi

HABERE YORUM KAT