Münih'te kaos: 3000 bagaj havalimanında kaldı...

Münih'te kaos: 3000 bagaj havalimanında kaldı...

Münih Havalimanı'ndaki kaos doruğa çıkıyor. Bazı yolcular bagajları olmadan uçması gerekti...

Terminal 1'in apronunda ve komşu bir salonda, son birkaç gündür el arabaları bavullarla ağzına kadar doldu. Havalimanlarında personel eksikliği olduğu söyleniyor. Bir görevli, "İnsanlar uçmaya devam ediyor, ancak bagajları yok" açıklamasında bulundu.

3000 valiz sahibi Münih Havalimanı'ndaki uçuşlarında bir hafta sonra hala bagajlarını bekliyor. Lufthansa Cuma günü yaptığı açıklamada, "Geçen hafta sonundan bu yana Münih'te yaklaşık 3.000 parça bagajın depolandığı doğru." Bu, trende yeniden rezerve edilen Avrupa bağlantılı uçuşlardan ve iç hat uçuşlarından gelen yolcuları etkiledi. Lufthansa, "Misafirlerimizden özür dileriz ve valizlerinizi size teslim etmek için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Havaalanı sözcüsü Ingo Anspach, şu anda "personel açığı" olmadığını söyledi. Makinelerin yüklenmesi ve boşaltılması iki şirkete devredildi: FMG yan kuruluşu Aeroground, yaklaşık 1700 işleyici de dahil olmak üzere iyi bir 2000 çalışanı ile Corona krizi sırasında personeli azalttı. Yine de, Anspach, kriz öncesi seviyeye kıyasla işgücünün hala yüzde 85'ine sahip olduğunu söylüyor. Uçuş sayısı şu anda kriz öncesi seviyenin yüzde 80'inden az. Swissport Losch şirketi de uçak idaresi ile görevlendirildi - şirketin sorunlarının önemli olduğu söyleniyor.

Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT