Münih'te bir ev ne zaman yoksulluktan etkilenir?

Münih'te bir ev ne zaman yoksulluktan etkilenir?

Münih Kent Konseyi'ne 6 Aralık'ta sunulacak olan 2022 Yoksulluk Raporu için bir anket yapıldı. Ankete katılan hanelerin verilerine göre Münih'te yoksulluk sınırı artık bin 540 Euro.

Almanya'da yaşam maliyetlerinin yükselmesiyle gelirler de giderler de arttı. Şimdiye kadar yoksulluk sınırı tek kişilik bir hane için bin 350 Euro olarak hesaplanıyordu. Ancak yapılan yeni bir ankete göre Münih'te tek kişilik bir hane için yoksulluk eşiği bin 540 Euro'ya yükseldiği tahmin ediliyor.

Avrupa’da uzmanlar tarafından yoksulluk sınırının altında kalmanın sosyal dışlanmaya neden olacağı savunuluyor. Avrupa Komisyonu, sosyal dışlanmayı “yoksulluk nedeni ile sağlık, eğitim ve sosyal güvenlik gibi hizmetlerden yeterince faydalanamayan bireylerin, toplumun ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasi hayatına tam olarak katılamama ve bütünleşememe süreci” olarak tanımlıyor. Net geliri ise tüm insanlar için ortalamanın yüzde 60'ından az olan bireyler yoksulluk riski altında.

Münih, 1987'de belediye yoksulluk raporu yayınlayan ilk Alman şehridir. O zamandan beri yoksulluk raporu her beş yılda bir yayınlanıyor. Raporda bir yandan yoksulluktan etkilenen Münihlilerin yaşam durumu ve sorunları anlatılıyor. Öte yandan Münih Belediyesi ve yoksullukla mücadele edip önleyen bağımsız kuruluşların planlanan çok sayıda önlemi anlatılıyor.

Artı49                                                                                                      Fotoğraf: Jens Aber - Unsplash

 

 

 

HABERE YORUM KAT