Muhammed Yakut İspanya'da yakalandı

Muhammed Yakut İspanya'da yakalandı

Sosyal medya üzerinden 'Deliler Delisi' mahlasıyla yaptığı yayınlarla gündem oluşturan ve seçim öncesinde kırmızı bültenle İnterpol tarafından aranan Muhammed Yakut, İspanya'nın Santander şehrinde yakalandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı, Muhammed Yakut'un yerini tespit ettikten sonra İspanyol yetkililerle iletişime geçti. İspanyol güvenlik güçleri, Yakut'a yönelik bir operasyon düzenledi.

Muhammed Yakut'un suç örgütü lideri Sedat Peker'le bağlantılı olduğu iddiaları da gündeme gelmişti. İspanya'da yakalandıktan sonra, uluslararası adli süreçlerin tamamlanmasının ardından Türkiye'ye iade edilmesi bekleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Muhammed Yakut hakkında "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" ve “Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirme veya Yayma" suçlarından tutuklama kararı çıkarılmıştı. Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Yakut hakkında uluslararası seviyede aranması için İnterpol'e kırmızı bülten talebinde bulunmuştu. Bu talep onaylandıktan sonra Muhammed Yakut, İspanya'da yakalandı.

HABERE YORUM KAT