Modern tıp ve çadır: İngiltere’de hastaneler bina dışında çadır kurma hesabı içinde

Modern tıp ve çadır: İngiltere’de hastaneler bina dışında çadır kurma hesabı içinde

İngiltere’de koronavirüsün (Covid-19) daha hızlı yayılan bir türünün etkisiyle vakaların artması üzerine hastanelerin kendi binaları dışında çadırlar kurmaya hazırlandığı belirtildi.

İngiliz Tabipler Birliğinden Simon Walsh, yerel haber ajansı PA’e yaptığı açıklamada, Londra ve ülkenin güneydoğusundaki birçok hastanenin çok yoğun çalıştığını söyledi. Hastanelerin kriz toplantıları yapıp, izin günlerinde personelden mümkünse işe gelmelerini istediklerini belirten Walsh, “Pek çok acil servisin dışında ambulans kuyrukları oluşuyor. Hastalar, müdahale edilene kadar saatlerce ambulanslarda bekliyor, çünkü onları koyacak yer yok” ifadesini kullandı.

Walsh, tüm acil servislerin aşırı hasta artışıyla başa çıkmak için bir planı olduğunu vurgulayarak, “Hastaneler, büyük olaylarda görebileceğiniz türden çadırları kurmayı bile düşünüyor. Bu planlar, çadırların genellikle hasta sınıflandırılmasının yapılacağı bir alan olarak kullanılmasını içeriyor. Çünkü acil servislerde bir seferde gelen çok sayıda hasta için yer yok” diye konuştu.

İTALYA’DAN SONRA EN ÇOK ÖLÜM 

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, ülkede Covid-19 nedeniyle 21 bin 286 kişinin hastanelerde tedavisi sürüyor, bunlardan 1529’u yoğun bakımda bulunuyor.

Covid-19’un yüzde 70 daha hızlı yayılan bir türünün görüldüğü ülkede, “dün 41 bin 385 ile salgın sırasında günlük en büyük vaka sayısı” kaydedilmişti.

İngiltere, 71 bin 109 can kaybı ile Avrupa’da İtalya’dan sonra en çok Covid-19 kaynaklı ölümün görüldüğü ülke konumunda.

+49 – LONDRA

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT