Miçotakis, Erdoğan'ın sözlerine “Gerginliğe biz neden olmuyoruz” cevabını verdi

Miçotakis, Erdoğan'ın sözlerine “Gerginliğe biz neden olmuyoruz” cevabını verdi

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Benim için Miçotakis diye birisi yok” sözlerine cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye-Yunanistan ilişkileriyle ilgili son açıklamasının Atina’daki yankıları sürüyor. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, konuya ilişkin açıklama yaptı. Dünya Ekonomik Forumu’na katılan Miçotakis, “Komşularımızla konuşmayacak olan biz değiliz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, egemenliğimizi savunmayacağımı ve uluslararası aktörlere Türkiye'nin revizyonist bir güç gibi davrandığını belirtmeyeceğimi düşünüyorsa, o zaman yanılıyor demektir” dedi.

Miçotakis, şöyle devam etti:

"Ne yazık ki, son iki ayda, benzeri görülmemiş sayıda hava sahası ihlâline tanıklık ettik. Bu davranış şekli kabul edilemez ve elimden geldiğince bu konuyu gündeme getireceğim. Türkiye'nin (diplomatik) müzakereleri bir şekilde kendi ulusal çıkarları için fayda elde etmek için kullanmaya devam etmesi yanlıştır. Sakin bir dönem istiyoruz ama gerginliğe de biz neden olmuyoruz."

 

 

 

HABERE YORUM KAT