MHP'li Enginyurt: iPhone kırmadım, demo telefon kırdım

MHP'li Enginyurt: iPhone kırmadım, demo telefon kırdım

CHP'li Özel'in Enginyurt'a yönelik, 'Önce, ABD'yi protesto etmek için Iphone'u kırıp 'Brunson gidince orta kaldık, gitti bizim Iphone' diyen biz değiliz' sözleri üzerine MHP'li Enginyurt, 'Iphone'u kırmadım, haber yapılsın diye demo telefon kırdım" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, yerinden söz alarak, daha önce yaptığı bir konuşmaya ilişkin, dün Genel Kurulda bazı CHP'li milletvekillerinin sözlerini çarpıttığını öne sürdü. Enginyurt, "Biz de seçilmiş milletvekiliyiz Özgür Özel, ileri geri konuşmasan çok sağlıklı olur diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

MHP'li adaydan Özgür Özel'e tehdit

Enginyurt: Kaldık ya la ortada, iPhone’umu geri verin

Bunun üzerine söz alan Özgür Özel, "Önce, ABD'yi protesto etmek için Iphone'u kırıp sonra 'Brunson gidince orta kaldık, gitti bizim Iphone.' diyen biz değiliz. 'Bu nasıl ittifak?' diye serzenişte bulunup, 'AK Parti için 31 Mart'ta durum hiç de iyi görünmüyor' diye başlayan açıklamadan sonra Sayın Devlet Bahçeli'nin 'Açıklamaları kendisini bağlar, bizi bağlamaz' açıklamasının ardından 'Doğru söylüyor Genel Başkanım, benim sözlerim değil, Genel Başkanımın dedikleri doğru' diyen ben değilim" karşılığını verdi.

Erdoğan'dan iPhone'a boykot çağrısı

ABD'yi protesto etmek için iPhone'unu kırdı

Özel, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili araştırma komisyonu önergesine önce '"evet" oyu verip sonra onu "tweet" olarak atıp, genel merkezden başka talimat gelip tavır değişince "tweet"i silenin de kendisi olmadığını belirtti.

Erdoğan boykot talimatı verdi, AK Partili gençler iPhoneları kırdı

Yeniden söz alan Enginyurt, "Iphone'u kırmadım. İl başkanım yanımda, basın bunu haber yapsın diyerek, demo bir telefonu kırmıştır, maksat bunun haber olmasıydı. Niyetimiz, maksadımız belliydi." dedi. O gün Türkiye'ye başlatılan saldırıya karşı Cumhurbaşkanı'na destek vermek istediğini belirten Enginyurt, "Arkasından, doğrudur, Brunson serbest bırakılınca sitemimizi ifade ettik" diye konuştu.

"Anketler ve sokak alarm veriyor." diyerek AKP'yi uyaran bir açıklama yaptığını, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin de açıklaması üzerine bir "tweet" attığını anımsatan Enginyurt, "Genel Başkan Devlet Bey'in lafı üzerine laf söyleyen kendi adına haksızlık eder, ülkücülüğünden de şüphe ederim" dedi.

Ne olmuştu?

Enginyurt, Erdoğan’ın 14 Ağustos’ta yaptığı “Amerika’nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız Onların iPhone’u varsa, öbür tarafta Samsung var” açıklamasının ertesi günü iPhone telefonunu Ordu’daki bir bayide satıp Samsung marka telefon satın almıştı. ‘Türkiye’nin ekonomik bir darbe ile karşı karşıya olduğunu’ söyleyen MHP’li vekil, partisinin İl Başkanı Köksal Yılmaz’ın yanında getirdiği iPhone marka telefonu ayağının altında tekmeleyerek kırması sırasında da oradaydı.

Enginyurt, Brunson krizi hakkında da “Asıl niyetleri Recep Tayyip Erdoğan’ı köşeye sıkıştırmak. Papazı aldıkları gün emin olun Türkiye’nin tapusunu da alacaklar. Gerçekte ne diyor, ‘Afrin’i terk et, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’tan çekil, FETÖ’cüleri serbest bırak ve baskıyı kaldır, pazarlığa otur ve onlarla anlaş, PKK’nın üzerine gitme’ diyor” demişti.

HABERE YORUM KAT