MHP'den Abdulkadir Selvi'ye veryansın: Akılsız gazeteci, fitne aparatı

MHP'den Abdulkadir Selvi'ye veryansın: Akılsız gazeteci, fitne aparatı

MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi, Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi'yi sert bir şekilde eleştirdi. Yalçın, Selvi için "koğuculuk ve fitne aparatı" ifadelerini kullandı.

Abdülkadir Selvi, geçtiğimiz günlerde katıldığı CNN Türk yayınında yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu ve bu yorumları MHP'yi rahatsız etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Selvi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Abdülkadir Selvi, kendini gerçek bir gazeteci sanan ancak aslında koğuculuk ve fitne yayıcısı olan biri. CNN Türk'te yine gerçekleri çarpıtmış ve yanlış yorumlar yapmış. CHP'nin kontrolündeki medya organlarının etkisi altında kalmış ve gerçeklerden uzaklaşmış.

Görünen o ki Selvi, CHP'nin propagandasını yapmaya çalışıyor ve MHP'nin başarılı olduğu ilçelerdeki belediye başkanlıklarını İYİ Parti'ye hediye etmeye çalışıyor. Ancak unuttuğu bir şey var, MHP bu başarılı belediyeleri layıkıyla kazanmış ve hizmetler sunmuştur.

Abdülkadir Selvi'nin iddiaları o kadar uç noktada ki, sanki CHP'nin belediyeleri batırarak yeniden kazanma şansı varmış gibi bir hava yaratıyor. Bu durumda akıllara, Kemal Kılıçdaroğlu veya Meral Akşener tarafından başdanışmanlık teklifi alıp, CHP ve İYİ Parti'ye ajanlık yapma niyeti olduğu gelmektedir.

Ancak Türkiye'nin yerel seçimlerine doğru ilerlediği bu dönemde, böyle tıynetsiz ve akılsız gazetecilik yapmak, sadece Cumhur İttifakı'nı bölmek isteyen kişilerin harcıdır. Selvi gibi gazetecilik etik değerlerine uymayan kişilerin, bu tür çıkışları toplumun güvenini zedelemekten başka bir işe yaramaz."

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de Selvi'ye tepki gösterdi.

Yönter, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hürriyet Gazetesi’nde köşesi bulunan ve dün akşam bir televizyon kanalında manidar kulis bilgileri paylaşan A.Kadir Selvi’nin kimin nam ve hesabına konuştuğu anlaşılamamıştır! CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının( özellikle İstanbul-Ankara-Adana) parlatma ve propagandasını yapma hususunda çok iştahlı ve istekli olduğu görülen Sayın Selvi’nin, MHP’nin yönetimi altında bulunan Etimesgut ve Gölbaşı Belediyeleriyle ilgili spekülasyona tevessül etmesi de asla iyi niyetli bulunmamıştır.

CHP ile İP arasındaki olası müzakere ve mutabakat eksenine MHP’li belediyeleri koyması itirafı ve ifadesi açıkça yapılmayan bir gizli ajandaya delalettir! Ankara’da Etimesgut ve Gölbaşı Belediyelerinin CHP tarafından İYİ partiye verilebileceğiyle ilgili kulis ihbarı, üstelik CHP’li büyükşehir belediye başkanının başarılı olduğunun iddia edilmesi alenen Cumhur İttifakı hazımsızlığıdır… Dahası Sayın Genel Başkanımızın yerel seçimlerle ilgili hazırlık sürecini esas alan yazılı açıklaması ve özellikle 11 büyükşehir belediyesi kapsamındaki stratejik hedefleri meydandayken Sayın Selvi’nin maksatlı ve marazi değerlendirmeleri sakat bir mantık üzerine inşa ettiği çok nettir. Sayın Selvi’nin tarafını ve tutumunu açıklığa kavuşturması samimi dileğimizdir…"

HABERE YORUM KAT