Met Gala'da çevreci grup Paris Hilton'un aracının yolunu kesti

Met Gala'da çevreci grup Paris Hilton'un aracının yolunu kesti

New York'ta bir grup çevreci protestocu, Amerikalı ünlü model Paris Hilton'un aracını durdurarak yolu kapattı.

Manhattan'daki Met Gala etkinliğine giden Hilton'un aracını durduran çevreci eylemciler, "zenginlerin daha fazla vergi ödemesi", "iklim krizine son verilmesi" gibi sloganlar attılar ve lüks içinde yaşayanlardan daha fazla vergi alınması çağrısında bulundular.

Eylemcilerin pankartlarında "Yüzde 1'lik kesim iklim krizine neden oluyor ve bunun bedelini ödemeli" gibi ifadeler yer aldı.

Hilton'un aracı geri geri giderek yolu değiştirmek zorunda kaldı, protestocular ise yol kapatma eylemi nedeniyle polis tarafından gözaltına alındı.

yazar-taslak-4.jpg

Bu arada, Değişim New York Toplulukları adlı örgüt, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "15 iklim aktivisti, Met Gala'ya katılmak üzere olan ünlülerin geçtiği Madison Caddesi'ni kapattıkları için gözaltına alındı. 50 bin dolarlık bilet bedeli olan bu etkinlik, dünya yandığı bir zamanda, insanların birleşmesi için mücadele ettiği bir dönemde büyük bir israf gösterisi" ifadelerine yer verdi.

Resmi olarak Costume Institute Gala veya Costume Institute Benefit olarak adlandırılan Met Gala, New York'taki Metropolitan Museum of Art'ın Kostüm Enstitüsü yararına düzenleniyor ve sanat ve iş dünyasından ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT