Merz'den Scholz'a sert çıkış

Merz'den Scholz'a sert çıkış

CDU başkanı Friedrich Merz yine Trafik Lambası hükümetine seslendi. CDU başkanı bu kez de yavaş silah sevkiyatını kınadı.

CDU başkanı Friedrich Merz, Federal Hükümetin Ukrayna'ya silah sevkiyatı konusundaki gidişatını bir kez daha kınadı. Pazar akşamı ZDF'nin "Berlin Direct" programında yayınlanan bir röportajda Merz, “Almanya bugüne kadar herhangi bir ağır silah teslim etmedi. Diğer ülkeler de Almanya Cumhuriyeti gibi davransaydı, Rus ordusu Kiev’i uzun zaman önce alabilirdi” dedi.

Ukrayna muhalefeti ve temsilcileri defalarca Alman hükümetini ağır silah teslim etmekte tereddüt etmekle suçladı. Eski NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen hafta sonu Almanya'ya liderlik çağrısında bulundu. Şansölye Olaf Scholz ise tereddüt iddialarını defalarca reddetti.

Ayrıca CDU’nun yabancı politikacısı Roderich Kiesewetter’de Rusya’nın saldırısına uğrayan Ukrayna’ya ağır silah teslimatında Federal Hükümetin izlediği yolu büyük ölçüde eleştirdi. Kiesewetter, Şansölye Olaf Scholz'u Pazar akşamı ARD talk show’da “tereddüt etmek ve zaman kazanmakla” suçladı. 

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT