Merkez Bankası Başkanı’nı CİMER’e şikayet etti: Babasına makam odası verdi

Merkez Bankası Başkanı’nı CİMER’e şikayet etti: Babasına makam odası verdi

Merkez Bankası çalışanı, Başkan Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikayet dilekçesi verdi.

Merkez Bankası (MB) çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikayette bulundu. Erol Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini söyledi. Erol Erkan’ın bankada gayri resmi yönetici konumuna getirildiğini, personelin işe alınması, çıkarılması, tayin gibi konularda yetkilendirildiğini iddia etti.

Sözcü gazetesinden Cem Yıldırım’ın haberine göre MB başkanlık katında dört yıldır protokol görevlisi olarak çalıştığını belirten Bozkurt CİMER’e verdiği dilekçede “Sayın başkanımız Hafize Gaye Erkan Hanım’ın babası Erol Erkan Bey ve annesi Gamze Hanım protokole giriş yaparken Erol Bey yanımdan geçerken ‘Bana bir uğrayabilir misin?’ dedi. Uğradım, ‘Başkanın odasına güvenilir ve sabit insanların giriş çıkış yapmasını istiyorum. Siz de güvendiğimiz bir çalışansınız’ dedi. Sonra insan kaynaklarını arayarak benim artık kendilerine hizmet vereceğimi söyledi” dedi.

mobbing.jpg

“Erol Bey’e ‘Benim okula giden 7 yaşında bir çocuğum var. Onu her gün okuldan almak zorundayım. Evli bir kadınım bu saatlere kadar çalışmak bana zor gelebilir’ dedim” açıklamalarının yer aldığı dilekçede “Erol Bey sinirlendi ve yüksek sesle ‘Bunu söyleyen elemana çalışmıyor gözüyle bakarım. Biz sizin için Amerikalardan kalkıp geldik. Tüm düzenimiz bozuldu. Seni çalıştığın yerde oturtmayacağım’ diye tehdit etti. Olayın ardından çıkışımın talimatı verildi. Destek hizmetleri müdürümüzle konuştuğumda ‘Talimat babadan geldi. Yapabileceğimiz bir şey yok maalesef’ diye yanıt aldım. Göreve iademi saygılarımla arz ediyorum” dendi. Erol Erkan’ın Hafize Gaye Erkan ABD’deyken bile makam aracıyla bankaya gelip teftiş yaptığı iddia edildi.

ÖZEL ODA TAHSİS EDİLDİ

erkan-ve-babasi-768x828.jpg

Hafize Gaye Erkan babası Erol Erkan ile birlikte.

Büşra Bozkurt dilekçesinde baba Erol Erkan için “Garip bulduğum şey kendisine bir oda ayrılması ve bize bu şekilde hükmedebiliyor olması. Genel müdürlere bile emir veriyor. ‘Bunların canını yakmazsak çalışan bulamayacağız’ diyebiliyor” dedi. Erol Erkan’ın kendisine mobbing uyguladığını, bankanın her türlü imkanından faydalandığını iddia eden Bozkurt, Erol Erkan’ın Hafize Gaye Erkan ABD’deyken bile makam aracıyla bankaya gelip teftiş yaptığını yazdı. Dilekçede Erol Erkan’ın başkan yardımcısı odasını kullandığı, odada özel bakıcıyla torununun bakımına yardımcı olduğu ancak talimatlarıyla çok sayıda personeli yerinden ve işinden ettiği de savunuldu.

ERKAN AÇIKLAMA YAPTI, İDDİALARI YALANLADI

CİMER’ye yapılan şikayetle ilgili haberlerin yayılması üzerine Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Erkan, “Son günlerde şahsım ve ailemi hedef almak suretiyle, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur” diyerek iddiaları yalanladı. Erkan Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle görüşmeler gerçekleştirdiği sırada haberleri öğrendiğini belirtti, “Bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim. Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım” ifadelerini kullandı.

DURMUŞ YILMAZ: BİZİM PARAMIZLA BİZİ KURTARMAYA GELMİŞLER

Bu arada Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, olaya olan tepkisini X hesabından yaptığı paylaşımla dile getirdi. Yılmaz, “Lütfetmişler, bizim paramızla bizi kurtarmaya gelmişler. Bu millet bu aşağılanmayı asla hak etmiyor, kabul etmiyor Ey siyaset kurumu! Uyan ve bir ders çıkar artık. Kendi kurumlarına ve o kurumlarda yetişen insanlarına güven. 100 yaşına yaklaşan TCMB’de banka yatırımlarıyla yetişmiş bilgisiyle birikimiyle başkanlık yapacak onca insan var” dedi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum