Merkel'in eşinden Almanlara 'tembellik' eleştirisi

Merkel'in eşinden Almanlara 'tembellik' eleştirisi

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in bilim insanı eşi Joachim Sauer, ülkedeki düşük aşılanma oranlarının kısmen 'Almanların tembelliği ve kayıtsızlığından' kaynaklandığını söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in kuantum kimyası alanında tanınmış bir bilim insanı olan eşi Joachim Sauer, Almanya'da korona virüsüne karşı aşılanma oranlarının düşük olmasından 'Almanların tembelliğini ve kayıtsızlığını' sorumlu tuttu. Sauer, gençlere de bilimle daha fazla ilgilenme çağrısında bulundu.

Torino Bilim Akademisi'ne kabulü sırasında İtalyan gazetesi La Repubblica'ya konuşan Sauer, Almanya'daki düşük aşılanma oranlarına dair soruya yanıtında "Nüfusun üçte birinin bilimsel kanıtlara uymuyor olması afallatıcı. Bu durum kısmen Almanların tembelliğinden ve kayıtsızlığından kaynaklanıyor. Bir diğer grup da, aşı diktatörlüğü zannettikleri şeye ideolojik olarak tepki gösterenler" dedi.

Sauer, bilimin kamuoyu tarafından böylesine yüksek oranda reddedilmesinin ilk kez bu kadar görünür olduğunu söyleyip, daha fazla gencin bilimle ilgilenmesi çağrısında da bulundu. Merkel'in eşi, "Bilim önemlidir ve daha fazla genç kendisini bilime adasaydı iyi olurdu" diye konuştu.

2017'deki emekliliğine rağmen Berlin'deki prestijli Humboldt Üniversitesi'nde kuantum kimyası üzerine ders veren Profesör Sauer, alanının önde gelen araştırmacılarından biri olarak görülüyor. Sauer, eşi Merkel'in 16 yıllık Almanya başbakanlığı sırasında siyasi yorum yapmaktan kaçınmasıyla da tanınıyor.

Öte yandan, Almanya'da korona virüsü vakaları son günlerde pandeminin başından bu yana en yüksek seviyelere çıkarken, aşılanma oranları da yüzde 68 ile İngiltere, Fransa ve Portekiz gibi Avrupa ülkelerinin gerisinde kalmış durumda. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn dün yaptığı açıklamada vaka artışı nedeniyle halkı aşıya çağırırken "Yıl sonuna kadar herkes ya aşılanacak ya iyileşecek ya da ölecek" demişti. 

KAYNAK: GAZETE DUVAR

HABERE YORUM KAT