Merkel'i endişelendiren 'Delta' varyantı

Merkel'i endişelendiren 'Delta' varyantı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin'deki Başbakanlık Konferansı ile yaptığı istişarelerin ardından Perşembe günü yaptığı açıklamada korona virüsünün delta varyantının tehlikesi konusunda uyarılarda bulundu.

Angela Merkel,  Berlin'deki Başbakanlık Konferansı ile yaptığı istişarelerin ardından Perşembe günü yaptığı açıklamada "Bizi endişelendiren Büyük Britanya'da yeniden çok güçlü şekilde yayılan Delta varyantı" dedi.

Berlin'de Federal devletlerin başbakanları ile yaptığı görüşmelerin ardından koronavirüse yönelik olumlu açıklamalarda bulunan Merkel,  " Geliştirme vakalarının sayısı açısından şu anda son derece olumlu," açıklamasında bulunurken diğer yandan da "Korona ortadan kaybolmadı." diyerek uyarılarda bulundu. 

DELTA VARYANTI ENDİŞE YARATIYOR

İlk olarak Hindistan'da ortaya çıkan sözde Delta varyantı konusuna değinen Merkel, endişe yarattığını belirterek “Temelde aşılama yarışındayız. Bu varyantın izlenebilirliğinin düşük olduğu her gün güzel bir gün” ifadesinde bulundu. 

Merkel, " Bize uzun aylara sahip olmadığımız birçok fırsatı veren bir yaz geçirdik, ancak dikkatsiz olmamalıyız, ancak durumu tekrar çok, çok yakından izliyoruz " dedi.

Merkel, Temmuz ayı için beklenen aşı teslimatlarının "hala net bir resminin" olmadığını belirterek, Federal ve eyalet sağlık bakanları, federal eyaletlerdeki bölgesel aşı merkezlerinin ne ölçüde devam ettirilmesi gerektiğini henüz net bir sonuca varmadığını belirtti. 
 

HABERE YORUM KAT