Merkel’e rağmen yapacaklar:  Eyaletler Noel boyunca otelleri açmaya hazırlanıyor

Merkel’e rağmen yapacaklar: Eyaletler Noel boyunca otelleri açmaya hazırlanıyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel eyaletlerin yüksek vaka sayılarının olduğu bölgelerde Noel’de otellerde konaklama izni talebine karşı çıkıyor. Ancak Merkel’in bu konuda eli kolu bağlı.

Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Şansölye Angela Merkel’e rağmen  eyaletlerin birçoğu Noel boyunca otellerde konaklamaya izin vermeye hazırlanıyor. 

Schleswig-Holstein, Hamburg, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya, Hessen, Mecklenburg-Vorpommern ve Berlin’den sonra, Baden-Württemberg ve Saksonya eyaletleri de Noel döneminde otel ve pansiyonlarda  gecelemeye izin vermek istiyor. Alman Basın Ajansı DPA’ya göre, Merkel, pazartesi günü eyaletlerin Noel’de otellerde konaklamaya izin verme planlarını eleştirdi. Başbakan Merkel, tatil boyunca katı korona kısıtlamalarını gevşetirken, özellikle salgından etkilenen eyaletlerin otelleri yeniden açmak isteyeceğini aklına bile getirmediğini söyledi. 

Öte yandan Robert Koch Enstitüsü’ne göre Saksonya bir haftada 100 bin kişide 242 kişi ile yeni vakalarda  ülke çapında lider konumunda. Ardından 199 ile Berlin eyaleti geliyor.

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de vatandaşları turistik gezilerden kaçınmaya çağırdı e bu tür gezileri aile ziyaretlerinden ayırt etmenin zor olduğunu bildirdi.

Öte yandan Başbakan Merkel ve eyaletlerin temsilcileri çarşamba günü gerçekleşen buluşmada restoranların, tiyatroların, spor salonlarının ve eğlence tesislerinin kısmi kısıtlama çerçevesinde 20 Aralık’a kadar kapatılması konusunda görüş birliğine vardılar. 

Önlemlere göre özel toplantılar maksimum beş kişi ile sınırlı olacak. Noel boyunca, kısıtlamalar aile ziyaretlerine izin verecek şekilde gevşetilecek.

+49 – BERLİN

FOTO: DPA

HABERE YORUM KAT