Merkel'den sel mağdurları için yardım açıklaması

Merkel'den sel mağdurları için yardım açıklaması

Almanya'nın çeşitli bölgelerinde meydana gelen sel nedeniyle 40'tan fazla kişi hayatını kaybetti. Birçok vatandaş da maddi kayıplar yaşadı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel sel bölgelerinde mağdur olan halka destek sözü verdi. Merkel yaptığı açıklamada hükümetin yardım edebileceği her yerde bunu yapacağını söyledi.

Merkel konuşmasında “Bunlar sel bölgelerinde yaşayan insanlar için korkunç günler. Devletimizin tüm güçlerinin - Federasyon, eyaletler ve Belediyelerden - en zor koşullarda bile hayat kurtarmak, tehlikeleri önlemek ve sıkıntıları hafifletmek için her türlü çabayı göstereceğine güvenebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Almanya Tarım Bakanı Julia Klöckner yaptığı açıklamada, "Hükümet olarak bir acil yardım programı başlatacağız" dedi. İçişleri Bakanı Horst Seehoferile fırtınada eşyalarını kaybeden birçok kişiye hızlı bir şekilde maddi yardım yapılması gerektiği konusunda hemfikir olduklarını açıkladı. Aynı zamanda Rheinland-Pfalz'ın CDU başkanı olan Klöckner, "Bunlar büyük trajediler, kelimelerle ifade edilemezler. Hükümet, elindeki tüm araçlarla etkilenenlerin yanında olacaktır.'' dedi.

Artı49 Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT