Merkel seçim bölgesinde yuhalandı

Merkel seçim bölgesinde yuhalandı

Kovid-19 önlemlerine karşı olan ‘aykırı düşünenler’ ile aşırı sağcılar Stralsund’da CDU/CSU’nun başbakan adayı Armin Laschet’le birlikte seçim kampanyasına katılan Başbakan Merkel’in konuşmasını sloganlar atarak engellemeye çalıştılar.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, eski Doğu Almanya sınırları içinde oluşturulan yeni eyaletlerden Mecklenburg-Vorpommern eyaletine bağlı Stralsund kentinde katıldığı seçim kampanyasında aşırı sağcı gruplar tarafından yuhalandı.

1990 yılından beri katıldığı tüm seçimleri Stralsund’u da içeren seçim bölgesinde doğrudan kazanan Merkel, hiç de beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Birlik Partileri’nin başbakan adayı Armin Laschet’le birlikte Stralsund kent merkezinde düzenlenen seçim kampanyasında kürsüye çıkan Merkel’in konuşma yapması pandemiye karşı alınan önlemlere baştan beri karşı olan ‘aykırı düşünenler’ ve aşırı sağcı Nasyonal Demokrat Parti (NPD) yandaşları tarafından engellenmeye çalışıldı.

“Merkel gitmeli”, “Halk biziz” sloganı atan aşırı sağcılar, zaman zaman Merkel’i yuhalayarak söylediklerinin izleyiciler tarafından duyulmasını da engellemeye çalıştılar.

KAYNAK: HÜRRİYET AVRUPA

 

HABERE YORUM KAT