Merkel çözüm arıyor: Almanya’da Covid-19 vaka sayısı yine rekor kırdı

Merkel çözüm arıyor: Almanya’da Covid-19 vaka sayısı yine rekor kırdı

Başbakan Angela Merkel eyalet başbakanlarını toplayıp yeni önlemler üzerine konuşmadan önce yapılan açıklamada bir rekor daha kırıldığı belirtildi. Yeni önlem önerileri arasında konut içi ilişkilerin denetimi bile var.

Bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten ve hükümeti bilgilendiren Robert Koch Enstitüsü (RKI), ülkede Covid-19 bulaşan kişi sayısında hızlı artışın devam ettiğini bildirdi. Buna göre, Almanya'da Covid-19 tespit edilen kişi sayısı son 24 saatte 14 bin 964 artarak 464 bin 239’a yükseldi.

Bugün açıklanan sayılar, “salgının başından bu yana Almanya’da kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı” oldu. Ülkede son 24 saatte 85 kişinin yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 10 bin 183’e yükseldi.

Kamuoyunun tartıştığı öneriler arasında, özel evlerdeki ilişkilerin denetimi de var. Bu tür önerilerin Batı demokrasisinin sonucu getireceği yolunda yorumlar artmaya başladı. Başbakan Merkel'in salgınla ilgili önlem arayışlarında giderek daha duygusal ve olayı abartıcı bir yaklaşım gösterdiği ileri sürüldü.  

+49 – BERLİN

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT