Merkel: Ben de bir feministim

Merkel: Ben de bir feministim

Almanya Başbakanı Angela Merkel kişisel hayatına ilişkin kendisiyle yapılan bir söyleşide "Ben de bir feministim. Hepimiz feminist olmalıyız" dedi.

16 yıllık görev dönemi yakında sona erecek olan Almanya Başbakanı Angela Merkel bu kez güncel siyasetten çok kişisel hayatına ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Düsseldorf'ta bir tiyatro sahnesinde yapılan söyleşide Nijeryalı yazar Chimamda Ngozi Adichie, yayıncı Miriam Meckel ve gazeteci Lea Steinacker Merkel'e çeşitli sorular yöneltti.

Görevden ayrılırken vicdanının rahat olup olmadığı sorusuna Merkel "Evet. Katkımı sunduğuma inanıyorum" yanıtını verdi.

Engelli insanlarla büyümüş olmasının hayatında önemli rol oynadığını söyleyen Merkel, üniversitede fizik okumasının da hayatındaki önemine değindi. Fizik okuyan öğrencilerin yüzde 80'inin erkek olduğunu söyleyen Merkel, erkekler hızlı davrandığı için deney masası bulmakta zorlandığını anlattı. Böylece daha erken yaşlarda erkeklerin egemen olduğu bir çevrede yer edinmek için mücadele etmek zorunda olduğunu fark ettiğini sözlerine ekledi.

"Kendinize özel bir alan oluşturmanız gerekiyor"

Bir papazın kızı olan Merkel iki yıl önce annesinin vefat etmesine de değindi. Annesinin ölümüne karşın kamuoyu önüne çıkmak zorunda olduğunu belirten Merkel "Sürekli gözler önündeyseniz, şu soruyu kendinize soruyorsunuz: Görüyorlar mı acaba? Ağır olan bence bu. Orada kendinize bir alan oluşturmanız gerekiyor" dedi. Merkel, bu özel alana, ait olmayan hiç kimseyi almadığını söyledi.

Haberin tamamını DW Türkçe'den okuyabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT