Mercedes'ten kısa çalışma kararı

Mercedes'ten kısa çalışma kararı

Mercedes'in Almanya fabrikalarında, parçaların yeterli düzeyde olmaması gerekçe gösterilerek iki hafta kısa çalışma uygulamasına geçiliyor. Ardındansa kimi bölümlerde tek vardiya sistemine geçilecek.

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle uzun süre üretime kısa çalışma ile ara veren Mercedes firması, bu yıl da Bremen, Rastatt, Sindelfingen gibi şehirlerdeki fabrikalarında iki hafta kısa çalışmaya gidileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz yıla göre bu yıl, yüzde 26 daha fazla kâr elde eden Mercedes, kimi bölümlerinde kısa çalışamaya gitmesini araba parçasının yeterli düzeyde olmaması şeklinde açıkladı.

Özellikle Japonya 'da elektronik aksamlarda kullanılan çiplerin yanı sıra birçok araç parçalarının üretimde sorun yaşayan ulusal ve uluslararası yan sanayi firmalarındaki üretim sıkıntısından kaynaklandığı açıklandı.

İki haftalık kısa çalışma sonunda da kimi bölümlerde tek vardiya sistemine dönülerek üretim kısmen de olsa devam ettirilecek. Özellikle Çin pazarı için üretilen S sınıfı araçların üretiminin yapıldığı bölümün bundan etkilenmemesi için çözüm aranıyor. Çünkü bu bölümde haziran sonu itibariyle gece vardiyası planlanmış ve yaklaşık bin işçinin bu vardiya da çalışması planlanmıştı. Ayrıca Kovid-19 nedeniyle birçok işçisinin hasta olması da üretimde etkili olmuştu. Bu durumu çözmek için de kendi bünyesinde bulunan klinikte işçilere aşılama işlemlerine başlanacağı duyuruldu.

KAYNAK: EVRENSEL

HABERE YORUM KAT