Meksika polisi, çok sayıda Almanı göz altına aldı

Meksika polisi, çok sayıda Almanı göz altına aldı

Berlinli boksör Julian Pennant Meksika'da yaşanan hapis şoku ve arkasında olan biteni anlattı.

Berlinli amatör boksör Julian Pennant tatil için gittiği Meksika’da polisler tarafından tutuklandı.

Amatör boksör, Meksika’da tatildeyken, popüler turistik bir yer olan Tulum’dan giden otobüs yolculuğunda polis tarafından aniden durduruldu.

Silahlı güvenlik güçleri otobüse girdi ve tüm yolcuların pasaportlarını ve vizelerini kontrol etti. Daha sonra boksöre vizesinin süresinin dolduğunu söylediler. Boksör, güvenlik güçlerine “90 gündür Meksika’da olduğunu ve normalde Alman vatandaşlarının ülkede 180 güne kadar turist olarak kalabileceklerini” söyledi.

Polisler Pennant’ın cep telefonu aldıktan sonra polisle gitmek zorunda kaldı. Daha sonra göçmenlik bürosuna götürüldü ve burada tüm kişisel eşyalarına el konuldu. Göçmenlik bürosunda kendisine “Neden ve ne kadar süredir burada olduğu” gibi sorular soruldu.

Amatör boksör, “Neler olup bittiğini bilmiyordum. Sadece bir gün hapiste kalmam gerektiğini söylediler.” Ayrıca Meksika’daki hapishanelerle ilgili, “Hapishane sadece idrar ve dışkı kokuyordu. Günün yarısında içeride kilitliydik” dedi.

Boksörün açıklamalarına göre, cezaevi personeli Pennant ve diğer mahkumlarla dalga geçti. Pennant, “Önce bana orada bir gün kalmam gerektiğini söylediler sonra aniden iki ila üç hafta oldu” dedi.

Alman Büyükelçiliği Almanların serbest bırakılmasına yardım etti

Pennant, “Meksika’ya geldiğimde, bilmediğim bir ülkede kalmak için 26 günüm vardı” dedi.

Federal Dışişleri Bakanlığı, Kasım 2021’den bu yana Meksika’da Alman Büyükelçiliği’nin, Meksika göçmen makamları tarafından Alman turistlerden çok sayıda talep alındığını bildirdi.

Berlin göçmen makamları, cezaevinde tutulan turistlere düzenli olarak avukat, ailelerini veya büyükelçilikleri arama fırsatı verilmediğini açıkladı. Pennant, “Alman büyükelçiliği benim adıma çabuk davrandığı için çok şanlıydım. Bu, birisinin hapishaneye gizlice cep telefonu sokması sayesinde mümkün oldu. Ancak, altı aydır hapishanede olan turistler de var ve kimse onlara yardımcı olmuyor” dedi.

Dışişleri Bakanlığı, 2022’de göçmenlik dairesi tarafından ikamet süresinin aşılması nedeniyle gözaltına alınan Alman vatandaşlarının varlığını kabul etti.

Ayrıca Dışişleri Bakanlığı, yolcuları bu prosedüre karşı uyarıyor ve giriş sırasında verilen kalış süresine dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Turistlerin kalış sürelerini keyfi olarak kısaltmanın nedenini ise onlardan para kazanmak olduğunu söylüyor.

Pennant, Frankfurt Havalimanı’nda olayla ilgili çektiği videoyu Instagram’da yayımladı. Çektiği bu video ile benzer durumu yaşayan veya yaşayabilecek başkalarına yardım etmek istedi. Pennant, “İnsanlar, Meksika’daki sistemin inanılmaz derecede yozlaşmış olduğunun farkında olmalı” dedi.

Tuğba Ünal

 

HABERE YORUM KAT