Maskeden kurtuluş yok gibi: Aşı bulunsa da maske takmaya devam

Maskeden kurtuluş yok gibi: Aşı bulunsa da maske takmaya devam

Korona aşısı bulunsa da maske takmaya ve sosyal mesafeyi korumaya devam edeceğiz. Robert Koch Enstitüsü aşının bulunması durumunda dahi kısıtlamaların kalacağına işaret etti.

Robert Koch Enstitüsü’ne (RKI) göre, korona aşısı bulunsa da bir süre daha maske takmaya ve sosyal mesafe kuralına uymak zorunda kalacağız. 

RKI’nin strateji belgesinde yer alan ifadelere göre, muhtemelen önümüzdeki yıl bir veya daha fazla aşı bulunacak ve koronavirüse karşı mücadeleyi önemli ölçüde güçlendirecek. Bununla birlikte, başlangıçta aşının sınırlı miktarlarda olmak üzere özellikle risk gruplarına uygulanması gerektiğini bildiren RKİ kısıtlamalara devam edilmesi gerektiğini bildirdi.  

RKI Başkanı Lothar Wieler konuya ilişkin yaptığı açıklamada  “Covid-19 ile mücadele ederken riskin düzeyine göre  önümüzdeki birkaç hafta ve ay içinde geçici ve bölgesel önlemlere ihtiyaç var” dedi. 

Okullar ve kreşlerin salgında rol oynayan noktalardan biri olduğuna işaret eden RKI Başkanı Wieler “Yine de, hijyen kurallarına bağlı kalarak açık tutulması önemlidir” dedi. 

Öte yandan yine RKI’den yapılan açıklamaya göre yüksek riskli grupların “influenza” ve “pnömokok”lara karşı aşılanması gerekiyor. 

+49 – BERLİN

FOTO: DPA

HABERE YORUM KAT