Maske skandalı sonrası Merkel'den Spahn’a destek

Maske skandalı sonrası Merkel'den Spahn’a destek

Başbakan Angela Merkel, maske skandalında Sağlık Bakanı Jens Spahn’a sahip çıktı. Sağlık Bakanı’nın istifasını isteyen koalisyon ortağı SPD’ye yüklenen Merkel, salgınla mücadeleyle ilgili atılan adımlarda SPD’nin de imzası olduğunu hatırlattı.

Geçen hafta Sağlık Bakanlığı’nın 1 milyar euro değerinde sertifikasız maske satın aldığı ve daha sonra bunu evsizlere ve dar gelirlilere dağıtarak elden çıkarmayı planladığı iddiaları medyaya yansımıştı. Birlik Partileri’nin koalisyon ortağı SPD, CDU’lu Sağlık Bakanı’nı sert dille eleştirirken, istifasını talep etmişti. Tartışmaların büyümesi üzerine Başbakan Angela Merkel Spahn’a destek verdi.

Merkel, Jens Spahn’a yönelik eleştirilerin mesnetsiz olduğunu belirtirken, SPD’nin salgınla mücadeleyi kötü gibi göstermeye çalıştığı suçlamasında bulundu. Merkel partisinin yönetim kurulunda yaptığı konuşmada, SPD’nin eleştirilerinin bir gerçekliğe dayanmadığını ifade etti. Merkel’in yönetim kurulu üyelerine hitap ederken, tüm partinin Spahn’ın arkasında olduğu mesajı verdiği kaydedildi. Başbakan Merkel, ayrıca salgınla mücadele için malzeme alımında SPD’nin de imzasının bulunduğunu hatırlatarak bunun SPD’ye açık şekilde ifade edilmesi gerektiğini söyledi. Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de Sağlık Bakanı Spahn’ın suçlamaları çok açık ve net şekilde yanıtladığını kaydetti.

KAYNAK: HÜRRİYET AVRUPA

 

HABERE YORUM KAT