Maske altında nefes alıp vermek tehlikeli mi?

Maske altında nefes alıp vermek tehlikeli mi?

Koronaya karşı korunmak için virologlar ağzın ve burnun maske ile kapatılmasını öneriyor. Ancak internette maske takarken nefes alıp vermenin tehlikeli sonuçları olduğu yönünde uyarılar dolaşıyor. Peki bu ne kadar doğru?

Maske takmanın sağlığa zararlı olduğuna dair sosyal medyada dolaşan iddia şöyle:

“Nefes verirken hava çıkacak yer bulamadığından kandaki karbondioksit (CO2) oranı artar. Bu özellikle küçük çocuklar için tehlikelidir. Alman Basın Ajansı DPA’da yer alan habere göre Çocuk Doktorları Meslek Birliği (BVKJ) Basın Sözcüsü Jakob Maske, “CO2 yani karbondioksit bir gazdır ve kumaşa yapışmaz. Bununla birlikte, yapı marketlerde satılan toza karşı maskeler gibi tamamen kapalı maskelerin kullanılmasını tavsiye etmiyorum” diye konuştu. 

ÇOCUKLAR VE MASKE

BVKJ derneğinin bir üyesi olan çocuk doktoru Ulrich Fegeler de bir açıklama yaparak “İki yaşın altındaki bir çocuk maske takamaz. Aynı zamanda çocuk parklarında oynarken de herhangi bir yere maskesi takılabileceğinden kullanmalarını önermiyorum” dedi. 

Öte yandan maskesini kendisi yapanların  elektrikli süpürge poşetlerini anti bakteriyel madde içerdiği için asla kullanılmaması gerektiği belirtildi.

+49 - BERLİN

FOTO: Christian Charisius / DPA

 

HABERE YORUM KAT