Mansur Yavaş, adaylık kararını açıkladı

Mansur Yavaş, adaylık kararını açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gelecek yerel seçimlerde adaylık durumu hakkında dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı'nda bir konuşma gerçekleştirdi.

Yavaş, önümüzdeki yerel seçimlerde tekrar belediye başkanlığına aday olacağını resmen duyurdu. Kendi sözleriyle, "Nasip olursa herkesin belediye başkanı olmaya devam etmek istiyorum. Bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de, bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Ankara'da yaşanan uzun yıllara yayılan siyasi tartışmalara son vermek gerektiğini belirten Yavaş, Ankara halkını tekrar travmalara sürüklememek adına çaba sarf etmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Yavaş, "Allah nasip ederse, sizler de bize destek olursanız, seçime girip inşallah bir 5 yıl daha sizlerle birlikte olmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Yavaş, halkına seslenerek, önümüzdeki süreçte de kendisiyle birlikte hareket etmeye hazır olup olmadıklarını sordu. Adaleti ve hakkaniyeti gözeterek, kent yönetiminde dayanışmanın önemini vurgulayan Yavaş, "Sevgili ailem; eğer gerçekleşirse bu yolda benimle yürümeye var mısınız? Hakça, adaletle ve yetim hakkını gözeterek, Ankara'yı hep birlikte bir 5 yıl daha yönetmeye var mısınız? Öğrencinin, çiftçinin, esnafın, emeklinin yanında olup, zorlu ekonomik koşullarda dayanışma ile kentimizi yönetmeye var mısınız?" şeklinde sordu.

Yavaş, katılımcılara teşekkür ederken, onlarla gurur duyduğunu ifade etti. Ankara'nın ulusal kahraman Mustafa Kemal Atatürk'e yakışır bir şekilde gelişmeye ve dünya başkentleriyle rekabet edebilir bir konuma gelmeye devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT