Maliye Bakanı Lindner, uzun süredir işsiz olanlar için verilen sosyal yardımlarda kesinti planlıyor

Maliye Bakanı Lindner, uzun süredir işsiz olanlar için verilen sosyal yardımlarda kesinti planlıyor

FDP'den (Freie Demokratische Partei) Maliye Bakanı Christian Lindner'in önümüzdeki yıllarda uzun süredir işsiz olanlara yapılan sosyal yardımlarda büyük kesintiler yapmayı planladığı konuşuluyor.

Spiegel'in 2023 bütçe taslağına göre yayınladığı habere göre Lindner’in planlarının uzun süredir işsiz olanları olumsuz etkileyeceği düşünülüyor. Gelecek yıl sigortadaki iş arayanlar için temel “iş entegrasyon hizmetleri” bütçesi 4.8 milyar Euro’dan 4.2 milyar Euro’ya düşürülecek. Bu da yaklaşık 609 milyon Euro’luk bir düşüşe denk geliyor. Spiegel, sosyal yardımlar Lindner'in hedeflediği kesintilerle büyük miktarda kesileceğini öngörüyor. Öte yandan bakanlıktan henüz bu iddialara bir yanıt gelmedi.

Almanya’nın sol kanadı ve CDU'dan bu bütçe planına eleştiri geldi. Sol Parti’nin sosyo-politik sözcüsü Jessica Tatti, Lindner'ın kesintileri hedeflemesinin onu şaşırtmadığını söyledi. CDU’dan Kai Whittaker ise hükümetin paranın nüfus yararına kullanılmasının gerektiğini dile getirdi.

Artı49                                                                                          Fotoğraf: lilzidesigns - Unsplash

HABERE YORUM KAT