Mahkeme kararıyla ölü ilan edildi

Mahkeme kararıyla ölü ilan edildi

Türkiye'den sınırdışı edilen Romanyalı vatandaş, ülkesinin kayıtlarında ölü olduğunu öğrenince, mahkemeye başvurdu. Mahkemede ölüm kararına itiraz süresi geçtiği için sonuç alamadı. Şimdi Erdoğan'a mektup yazacak.

BÜKREŞ - 20 yıl Türkiye'de aşçı olarak çalıştıktan sonra belgeleri eksik olduğu gerekçesiyle sınırdışı edilen Romanya vatandaşı Constantin Reliu, ülkesine döndüğünde kayıtlarda ölü olarak görüldüğü için büyük şok yaşadı.

Yetkililerin ilk olarak ölü olduğu için ülkeye giriş yapamayacağını belirttiği Reliu, havalimanı polislerini saatler süren sorguda hayatta olduğunu ikna etmeyi başardı. Daha sonra yaşadığını resmen ispatlamak için Valui şehrinde mahkemeye başvurdu. Mahkemenin ölüm sertifikasına itiraz etmek için gereken zamanın geçtiği yönündeki kararının ardından bir şok daha yaşayan ve ölü olduğu resmen bir kere daha tescillenen talihsiz vatandaş, İtalya'ya gitti. Burada da mutlu olmadığını vurgulayan Reliu, "Resmi olarak ölüyüm. Gelirim yok, hiçbir şey yapamıyorum" dedi.

Erdoğan'a mektup yazacak

Yeniden bir dava açmak istediğini ancak parası olmadığı için bunu yapamadığını vurgulayan Reliu, Türkiye'ye dönmek istediğini ancak ülkeye girişinin yasaklandığını, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazacağını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT