Macron-Erdoğan'a ne dedi?

Macron-Erdoğan'a ne dedi?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile NATO Zirvesi kapsamında gerçekleşen görüşmede gündeme gelen İslam karşıtlığı konusu gündeme geldiğini doğrulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macron'un yanlış anlaşıldığını söyledi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, NATO Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin, yatıştırıcı bir iklimde gerçekleştiğini söylemiş, “Açık şekilde fikir birliğine vardık” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile geçen görüşmenin ardından yaptığı konuşmada, Macron ile ilgili soruyu yanıtladı.

İSLAM KARŞITLIĞI KONUSU

Macron ile islam karşıtlığı konusu sorusu yöneltilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam karşıtı anlaşılmaların kendisi açısından yanlış olduğunu ısrarla söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron 'İslam'a karşı olmam söz konusu değildir, bunu bir dost olarak size söylüyorum' dedi. Vatandaş olan olmayan, Fransa'da 750 bin Müslüman var, bu konuyla ilgili olarak kendisi hassasiyetini ifade etti. Suriye ve Libya konusunda müşterek bir çalışma yapabilir miyiz onu konuştuk." diye konuştu.


LİBYA KONUSU

Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyi şu sözlerle değerlendirmişti: "Erdoğan ile Libya konusunu konuştuk. Bu konuda ateşkesi korumak, 24 Aralık'ta seçimlerin yapılması ve hükümeti bu çalışmada desteklemek, yabancı savaşçılar ve paralı askerlerin geri çekilmesi üzerinde çalışmak için açık şekilde fikir birliğine vardık. Erdoğan ile (yabancı savaşçılar ve paralı askerlerin) geri çekilmesinde beraber çalışma konusunda anlaştık. Bu tamamen ikimize bağlı değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmemizde yurt dışından Libya topraklarına gelen yabancı paralı askerlerin ve milislerin olabildiğince hızlı şekilde burayı terk etmesi ve beraber çalışma iradesini teyit etti."
 

HABERE YORUM KAT