Macaristan Dışişleri Bakanı, deprem sonrasında Türkiye'ye gitti

Macaristan Dışişleri Bakanı, deprem sonrasında Türkiye'ye gitti

Macaristan Dışişleri Peter Szijjarto, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ülkesini derinden sarstığını, Türkiye'nin dostları olduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte de yardımlarını sürdürmeye hazır olduklarını söyledi.

Szijjarto, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Bakanlık'ta yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Türkiye'deki depremlere değinen Szijjarto, "Macaristan'da bizleri, hepimizi deprem haberi derinden sarstı. Zira kardeş bir halk ve millet büyük bir sorun yaşadı ve bu bizi tasalandırdı." dedi.

Szijjarto, Türkiye'ye yardımları 24 saatten daha kısa sürede ulaştırdıklarının altını çizerek, "Tabii ki böylesine devasa büyük bir afete tamamen hazırlanılamaz." ifadesini kullandı.

Macaristan'ın Türkiye'ye 167 arama kurtarma personeli ve 28 köpek gönderdiğini belirten Szijjarto, bu ekibin 35 insanın hayatını kurtardığını kaydetti.

Szijjarto, bundan sonraki süreçte evlerini kaybedenlerin desteklenmesinin en önemli konu olduğunu vurgulayarak, beraberinde bir askeri helikopterle 10 tonluk tıbbi ve insani yardım getirdiklerini, bundan sonraki süreçte de ihtiyaç doğrultusunda yardımlarını sürdüreceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT