Lufthansa temmuzdan itibaren Türkiye uçuşlarına başlayacak

Lufthansa temmuzdan itibaren Türkiye uçuşlarına başlayacak

Özellikle 3 milyonu Almanya'da olmak üzere Avrupa'da yaşayan 5,5 milyonu aşkın Türkiye kökenli insanın uçak talebi sektörün salgınla aldığı darbeleri yumuşatıyor. Yolculardan, değişen hijyen kurallarına özen göstermeleri isteniyor.

Lufthansa ve Swiss havayolu şirketlerinin, Frankfurt, Münih ve Zürih’ten Türkiye’ye olan uçuşlarını temmuz ayında başlatacağı açıklandı. Buna göre, Almanya ve İsviçre’den Türkiye’ye her hafta 28 uçuş yapılacak. 

Konuyla ilgili bilgi veren Lufthansa Group Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer, özellikle Almanya'dan Türkiye'ye olan uçuşlara büyük bir talep olduğunu hatırlattı. Lufthansa Group bünyesindeki havayollarının kısa bir süre içinde küresel ağdaki kısa mesafe ve uzun mesafe uçuşlarını ciddi ölçüde artıracaklarını kaydeden Geçer, şunları söyledi:

 “Temmuz itibariyle Lufthansa ve Swiss, Frankfurt, Münih ve Zürih’ten Türkiye’ye olan uçuşlarını tekrar başlatıyor. Bu sekilde Türkiye’ye Almanya ve İsviçre’den haftalık 28 uçuş yapılacak. Bu uçuşlar, küresel uçuş ağında haziran sonu itibariyle 130 uçuş olarak başlatılan tekrar başlangıç operasyonunun bir parçası olarak yapılacak.” 

Kemal Geçer, temmuzdan itibaren başlayacak Türkiye uçuşlarında da uçuş öncesi ve uçak içi en iyi hijyen önlemlerini aldıklarının altını çizdi. Geçer, şu açıklamalarda bulundu: 

ALMANYA'DAN TÜRKİYE'YE  DOĞRU

“Temmuz ve ağustos aylarında yurtdışından özellikle Almanyada ikamet eden vatandaşlarımızın Türkiye’ye seyahatlerini bekliyoruz. Türkiye’den yurtdışına uzun mesafeli seyahat edecek yolcularımız gerekli vizeleri ile Türkiye’den Frankfurt ve Münih üzerinden transit terminallerinden aktarmalı olarak dünyanın birçok noktasına uçabilecekler. Ancak yolcularımızın gitmek istedikleri ülkelerin web sitelerinden güncel Covid-19 uygulamalarını takip etmelerini tavsiye ediyoruz.”

Eylül ayı itibariyle orijinal olarak planlanan kısa ve orta mesafe uçuşların yüzde 90’ı ve uzun mesafe uçuşların yüzde 70’inin tekrar hizmete gireceğini aktaran Geçer, sonbahar ve kış ayları için planlarını yapan yolcuların bu sayede Lufthansa Group’un tüm merkezlerinden yapılacak uçuşlarla yeniden geniş bir uçuş ağı ve bağlantı seçeneğine sahip olacağını dile getirdi. Geçer, sonbaharda sadece Lufthansa'nın Frankfurt ve Münih’ten Kuzey Amerika’da birçok noktaya haftada 100’den fazla uçuş gerçekleştireceğini kaydetti.

Tüm yolculara uçuştan evvel birer dezenfektan mendil verileceğini aktaran Kemal Geçer, “Kısa ve orta mesafe uçuşlarda 'business class' yolculara içecek ve yemek ikramı tekrar başlatılacak. Uzun uçuşlarda tüm sınıflarda mevcut içecek servisi tekrar sunulacak. 'First' ve 'Business Class' yolcuları tekrar geniş bir menü arasından yemek seçimi yapabilecek. 'Economy' yolcularına yemek servisi yapılacak. Servis uygulamaları sıkı hijyen koşullarına uygun olarak değiştirilecek” diye konuştu. 

DİĞERLERİ DE SIRADA

Bu arada temmuz ayından itibaren Austrian Airlines'ın, mart ortasından beri ara verdiği uzun mesafe uçuşlara tekrar başlayacağı bildirildi. Avrupa uçuş ağı temmuz ayından itibaren Yunanistan dahil olmak üzere birçok noktaya genişletilecek.

SWISS ise sonbahar itibariyle salgından önce uçmuş olduğu noktaların yüzde 85’ine üçte bir kapasite ile uçmayı planlıyor. İsviçre’nin havayolu Swiss, bu yeniden yapılanma sürecinde mümkün olan en geniş servisi sunmayı hedefliyor. Bu kapsamda ilk odak Zürih ve Cenevre’den yapılacak Avrupa seferleri olacak. Daha sonrasında kıtalararası destinasyonlar tekrar uçuş ağına eklenecek.

Eurowings de yaz döneminde uçuş ağını hem iş hem de tatil seyahatlerine yönelik olarak genişleterek uçuş noktalarının yüzde 80’ine uçmayı planlıyor. Uçuş yasaklarının kaldırılmasıyla birlikte İtalya, İspanya, Yunanistan ve Hırvatistan gibi tatil destinasyonlarına ilgi tekrar büyüyor. Bu nedenle Eurowings temmuz ayından itibaren önceliği Düsseldorf, Hamburg, Stuttgart ve Köln gibi merkezlere verecek ve uçuş kapasitesinin yüzde 30 ile 40'ını tekrar hizmete sokacak.

Yapılan çeşitli açıklamalarda, yolcuların seyahatlerini planlarken gidecekleri destinasyonların güncel giriş ve karantina koşullarını dikkate almaları istendi. Tüm seyahat sırasında, havalimanı güvenlik kontrolleri gibi aşamalarda daha uzun bekleme süreleri, daha sıkı hijyen ve güvenlik kuralları uygulanacak.

+ 49 - FRANKFURT

FOTO: Eva Darron on Unsplash

HABERE YORUM KAT
1 Yorum