Lufthansa grevi: Yolcular hangi haklara sahip ?

Lufthansa grevi: Yolcular hangi haklara sahip ?

Lufthansa'daki pilotlar Cuma günü için ihtar grevi duyurdu. Yolcuların 2 Eylül Cuma günü yapılacak gecikmelere ve uçuş iptallerine hazırlıklı olmaları gerekiyor.

Hava yolcuları zorluklar yaşamaya devam ediyor. Lufthansa pilotları bu Cuma için bir uyarı grevi duyurdu. Uçağınız kalkmazsa neler yapabilirsiniz. Böyle bir durumda etkilenenler hangi haklara sahiptir?

Gecikme, iptal veya pilot grevi durumlarında, yolcular yalnızca alternatif ulaşım, yemek ve konaklama hakkına sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda AB Hava Yolcu Hakları Yönetmeliği kapsamında 250 ila 600 Euro’luk tazminat almaya hak kazanır. Pilotlar havayolu şirketi tarafından istihdam edildiğinden dolayı grev “olağanüstü koşullara” değil, havayoluna atfedilebilir. 

Yolcuların, uçuşun üç saatten fazla iptal edilmesi veya ertelenmesi durumunda, havayolunun alternatif bir ulaşım sunması gerektiğini bilmeleri önemlidir. ister başka uçuşlarda yeniden rezervasyon yaparak ister bileti bir tren biletine dönüştürerek. Bu seçenek genellikle iç hat Alman uçuşlarında sunulmaktadır.

Ayrıca alternatif ulaşım elde edilmesi için bir son tarih belirlenmesi tavsiye edilir. Seyahat avukatları, uygun şekilde planlanan hareket saatinden sonra iki ila üç saatlik bir süre görür. Havayolu bu süre içinde talebe uymazsa, yenisini kendiniz temin edebilir ve ardından masrafları havayolundan talep edebilirsiniz.

Bir uçuş iptal edilirse, yolcuların ek olarak ikinci bir seçeneği daha vardır: Parayı geri talep etmek. 

Havaalanında kalıp yeni bir uçuş beklerseniz, havayolunun bekleme süresine bağlı olarak size yiyecek ve içecek sağlaması ve gerekirse bir otelde konaklama ayarlaması gerekir.

Yolcular, tüketici danışma merkezi web sitesinde haklarını ayrıntılı olarak okuyabilir. Sonuç olarak önemli bir nokta: Uçuş bir paket turun parçasıysa, ilk temas noktası havayolu değil tur operatörüdür. 

Haber: Tuğba Ünal
Fotoğraf: https://Unsplash - nickhh

 

HABERE YORUM KAT