Lufthansa 2000'den fazla uçuşunu iptal etti!

Lufthansa 2000'den fazla uçuşunu iptal etti!

Uçakla seyahet edecek yolcular için kötü haber... Lufthansa hava yolu şirketi yüzlerce uçuşunu iptal ediyor.

Hava yolu şirketleri uçuşların yoğun olduğu yaz aylarında bazı problemler yaşayabilir. Lufthansa, personel sorunları nedeniyle yüzlerce uçuşunu iptal ediyor.  Ağırlıklı olarak yurt içi Almanya ve Avrupa uçuşları etkileniyor. Şirket ayrıca, uçuş saatlerinde de aksamalar yaşanabileceğini açıkladı.

Havaalanlarındaki personel sıkıntısı nedeniyle, Lufthansa daha da fazla uçuşu iptal ediyor. Lufthansa, - yaz aylarında Frankfurt ve Münih merkezlerindeki toplam 80.000 uçuşun 2.200'ünü sistemden çıkaracağını söylemişti. Daha önce de Temmuz ayı için 900 iptal duyurusu yapılmıştı.

İptal edilen uçuş seferlerine yalnızca hafta sonları değil, hafta içleri de dahil. Hava taşımacılığı, tatil sezonlarında personel sıkıntısı ile mücadele ediyor. Lufthansa ve diğer havayolları uçuşları önceden iptal ediyor ve kaosu önlemek için alternatif uçuşlar veya iç hat bağlantıları sunuyor.

Bir Lufthansa sözcüsü şu açıklamaları yaptı: “Özellikle Avrupa'daki tüm havacılık endüstrisi şu anda personel sıkıntısı çekiyor. Bu özellikle havaalanlarını, yer hizmetlerini, hava trafik kontrolünü ve dolayısıyla havayollarını etkiliyor.” Lufthansa, uçuş programında mümkün olan en yüksek istikrarı sağlamak ve böylece yolcularına "mümkün olan en iyi planlama güvenliğini" sunmak için çok sayıda önlem aldı ve mümkün olduğunda ek personel istihdam ediyor.

Talep beklenenden daha fazla

Lufthansa müdürü Carsten Spohr Pazartesi günü daha fazla uçuş kesintisi yaşanacağını açıkladı. Spohr, küresel havayolu birliği IATA'nın Doha'daki yıllık toplantısında, personel sıkıntısı ve gecikmelerden muzdarip olan Avrupa'daki hava trafiğini istikrara kavuşturmak için bunun gerekli olabileceğini söyledi. Yalnızca Temmuz ayında Lufthansa, hafta sonları Almanya ve Avrupa'da yaklaşık 900 uçuşunu iptal etti ve bu da kapasitenin yaklaşık yüzde beşine tekabül ediyor.

Spohr ayrıca hava trafiğinin beklediklerinden daha çabuk toparlandığını söyledi. Son zamanlarda, ABD uçuşları için korona testi şartının kaldırılması, talebi ve bilet fiyatlarını artırdı. Sektördeki personel sıkıntısı muhtemelen yazdan sonra da devam edecek. Havacılık ve otelcilik yapısal istihdam sorunlarıyla karşı karşıya.

Şirket sözcüsü bugün yaptığı açıklamada, "Uçuş güvenliği grevleri, hava olayları ve özellikle artan korona hastalığı oranı artık sisteme ek yük getirdi." dedi. Ülke çapında Korona enfeksiyon sayısındaki artış Lufthansa çalışanlarında da etkili oldu. Birçok çalışan hasta olduğunu bildirdi.  Sektör genelindeki bu zorluklar, Lufthansa da dahil olmak üzere Avrupa'daki havayolları şirketlerinin birçoğunu uçuşlarını iptal etmesine sebep oldu.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - kevin_hackert

 

HABERE YORUM KAT