Lufthansa: 1 milyon 400 bin yolcu bilet parasının iade edilmesini bekliyor

Lufthansa: 1 milyon 400 bin yolcu bilet parasının iade edilmesini bekliyor

Koronavirüs nedeniyle iptal edilen uçuşların bilet paraları hâlâ iade edilmedi. Uçamayan yolcuların biraz sabırlı olması istendi. Lufthansa hava ulaşımı çökünce, otomatik iadeleri durdurmuştu.

Yaklaşık 1 milyon 400 bin uçamayan Lufthansa yolcusunun bilet paralarının iadesini beklediği hatırlatıldı. Koronavirüs nedeniyle iptal edilen uçuşlardan doğan bilet paralarının hâlâ iade edilmemiş olması sert eleştirilere neden oldu. 

Hava ulaşımıyla birlikte çöken ve bu arada kısmen devletleştirilen Lutfhansa, bir açıklama yaparak, son haftalarda iadeler konusunda epey bir adım atılabildiğini duyurdu ve bu yıl 5.4 milyon müşterisine 2,3 milyar avroluk bir ödeme yaptığını kaydetti. 

Ancak bu yılın ilk yarısında bu durumdaki yolcularını yüzde 8'ine yapılamadığı açıklandı. Bu ödemelerin ağustos ayı sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi. AB yasalarına göre uçak şirketleri, seferleri iptal ederlerse bilet paralarını 7 gün içinde geri ödemekle yükümlü tutuluyor. 

Hava taşımacılığnını çökmesiyle birlikte Lufthansa da otomatik ödemeleri devre dışı bırakmış ve her bileti tek tek incelemeye almıştı. Bu arada müşterilere paralarını iade etmek yerine ileride kullanmaları önerisiyle tarihi açık biletler de önerilmişti. Ancak bu tutum tüketiciyi koruma birliklerince sert biçimde eleştirildi ve hava ulaşımı denetim kurumları hakkında suç duyuruları yapılmasına yol açtı. 

+49-FRANKFURT

FOTO: Soeren Stache / DPA

HABERE YORUM KAT