Ludwigsburg Bal Kabağı Festivali: 450 bin farklı figür

Ludwigsburg Bal Kabağı Festivali: 450 bin farklı figür

Avrupa’daki festivaller arasında en ilginç ve en saf olanlarında birisi Stuttgart yakınlarındaki Ludwigsburg şehrinde gerçekleştirilen Balkabağı Festivali. Festivalde 600’den fazla çeşit, 450 binden fazla farklı figür sergileniyor.

Avrupa’nın en ilginç festivallerinden biri olan Ludwigsburg Bal Kabağı Festivali hazırlığı halk arasında mart ayından toprağa düşen bal kabağı çekirdeği ile başlıyor. En büyük kabağı yetiştirme heyecanı çiftçiler arasındaki yarışı kızıştırıyor. 800 kilodan 1200 kiloya kadar varan koca kabaklar tartıya vuruluyor. Bu yıl ağustos ayı sonunda başlayan festivalde 600’den fazla çeşit ile 450 bin bal kabağından yapılmış değişik figürler sergileniyor. Her yıl festivalin teması ise yenileniyor. Ve bu yılki bal kabağı festivalinin ana konusu “müzik”.

image001-1.jpg

 

BEETHOVEN GÜZELLEMESİ

Festival için seçilen alan Ludwigsburg Sarayı yeşilliği, çiçekleri, çocuklar için yapılmış masallar şehri, mini kalesi muhteşem denecek güzellikte.

Sanatçılar festivalin temasını dikkate alarak devasa figürleri büyük bir beceri ile gerçekleştirip dikkatleri üzerlerine çekiyorlar.

Klasik müziğin dahilerinden Ludwig von Beethoven’in 250 doğum yılı anısına yapılan eser en çok ilgi çeken noktalardan birisi. Bolca fotoğraf çekilen bir başka yer ise Elvis Presley figürünün olduğu alan.

Konu müzik olunca, sergilenen görseller de ona uygun biçimlendirilmiş. Yüksekçe bir yerde kurulu DJ sanki alanda toplanmış binlere müziğin coşkusunu veriyor. Klasik, Rock, Hip-Hop müzikçilerinden radyo, notalar, kulaklık ve daha nice figürler ayrı bir güzellik katmış festivalin bu yanına.

image002-1.jpg

ÇOCUKLARIN DÜNYASINDA GEZİNMEK

Bal kabaklarıyla kaplı festival alanını gezinirken tenefüs ettiğiniz hava bal kabağı kokulu.

Peri masalı bahçesinde duyulan çocukların sevinç çığlıkları, saman dolu alanlara koşanlar ve masal anlatıcıyı usluca dinleyenler. Evinizin bir köşesinde süs olarak bal kabağı bulunsun diyorsanız 600 çeşitten bir iki tane seçip uygun fiyatla alıyorsunuz.

Bal kabağıyla yapılmış köfte, pilav, peynir, tatlı, makarna, reçel, koku ve taş frında pişirilmiş leziz bal kabağı ekmeğini tercih etmede zorlansanız da, ortam bir iki çeşit almaktan geri duramayacağınız bir ortam.

Festivalin daha renkli ve canlı olması için kumdan onlarca obje yapılmış.  Şekerli, sade, tuzlu kavrulmuş kabak çekirdeğini almak için kuyruğa giriyorsunuz.

image003-1.jpg

KORONA GÜNLERİNDE DİKKATLİ OLMALI

Festivalde sergilenen kabakların tamamı Ludwigsburg ve çevresindeki çiftçiler tarafından yetiştirilmiş. Çiftçiler her yıl yeni yeni kabak türü arayışlarını sürdürüyor.

Kendi alanında Avrupa’nın en büyüğü olarak nam salan Bal Kabağı Festivali de bu yıl ne yazık ki korono salgınından payını aldı. Kapıda biletinizi alıp içeri girmek istediğinizde görevli “Maskeniz var mı?” diye soruyor. Geniş bir alanda kurulu hayal dünyasında dolaşırken 1,5 metre mesafeye dikkat edilmesi uyarılarını arada bir duyuyorsunuz.

 image004-1.jpg

Normal dönemlerde bir ay süren festival korona salgını dikkate alınarak 6 Aralık’a kadar halka açık tutulacak.  Bu süre boyunca ise değişik yarışma ve gösteriler ile festivalin canlı geçmesi için çaba sarfediliyor.

Her gün kötü haberlerin duyulduğu, yaşamın çekilmez duruma getirildiği bir dünyada Ludwigsburg Bal Kabağı Festivali de birçok fetsival gibi insanların zor zamanlarına apayrı bir güzellik katıyor. Ellerinde müzik aletleriyle herkesi dansa davet eden kabaklar sizleri bekliyor.

ALİ ÇARMAN – LUDWİGSBURG

HABERE YORUM KAT