Loto milyoneri Kürşat'tan Türkiye'deki deprem bölgesine yardım

Loto milyoneri Kürşat'tan Türkiye'deki deprem bölgesine yardım

Almanya'da loto kazanarak 10 milyon euronun sahibi olan Kürşat Yıldırım Türkiye'ye 150 bin euro değerinde insani yardım gönderdi.

Almanya'da loto çekilişinde 10 milyon değerinde büyük ikramiyeyi kazanan Türkiye doğumlu Alman vatandaşı Kürşat Yıldırım, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından harekete geçti.

Kürşat Yıldırım ve arkadaşı Abdul Amzugh, Türkiye'deki deprem bölgelerine insani yardım ulaştırmak için yardım malzemelerini organize etti.

Deprem bölgelerindeki görüntüler hakkında konuşan Kürşat Yıldırım, "Çok üzgünüm, duygularımı tarif edemiyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun, bir şey olduğunda elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum" dedi.

Yıldırım ve Amzugh tarafından organize edilen 2 bin su, 4 bin battaniye, 1000 atkı, eldiven, şapka, çocuk maması ve tonlarca evcil hayvan mamasından oluşan 40 tonluk yardımın Türkiye'ye gönderileceği belirtildi.

Sokak hayvanları için mama ve yemlerin deprem bölgelerine ulaşmasının önemli olduğunu kaydeden Yıldırım, "Onlar da düşünülmeli, onlar da açlıktan ölüyor. Hayvanları, her şeyden çok seviyorum" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT