Londra’da kuaför salonunu bara dönüştürdü: 10 bin sterlin korona cezası

Londra’da kuaför salonunu bara dönüştürdü: 10 bin sterlin korona cezası

İngiltere’nin başkentinde koronavirüs (Covid-19) kısıtlamalarına rağmen bir kuaför salonunun bodrum katının bara dönüştürüldüğü belirlendi. Polis, rağbete şaşırdı.

Londra Polisi’nden yapılan açıklamaya göre, polisler 11 Aralık cuma günü saat 01.00 civarında ihbar üzerine eğlence bölgesi Soho’daki bir kuaföre gitti. Kuaföre girdikten sonra bodrum kata açılan bir merdiven bulan polisler, burada 100’den fazla kişinin derme çatma bir barda içki içtiğini ve parti yaptığını gördü. Polis baskınının ardından kalabalık hızla dağılırken, mekânın sahibine 10 bin sterlin para cezası kesildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen polis yetkilisi Steve Muldoon, Londra’daki Covid-19 vakalarının artmasına rağmen insanların kuralları çiğnemesinin “endişe verici” olduğunu belirtti.

Son birkaç hafta içinde Soho’da bir dizi parti ve izinsiz müzik etkinliğine müdahale ettiklerini açıklayan Muldoon, “Kentimiz için bu kritik zamanda, herkesi kurallara uymaya çağırıyorum” dedi. Polis açıklamasının, artan vakalar nedeniyle Londra’nın ülkedeki en sıkı kısıtlamaların uygulanacağı yerler arasına alınması kararının ardından gelmesi dikkat çekti. Bu kısıtlamalar kapsamında, çarşamba 00.01’den itibaren kafeler ve restoranların sadece paket servisi yapmasına izin verilecek, barlar kapatılacak.

+49 – LONDRA

FOTO:  Andre Hunter on Unsplash

HABERE YORUM KAT