Londra’da “acil durum” ilan edildi: Virüs kontrolden çıktı

Londra’da “acil durum” ilan edildi: Virüs kontrolden çıktı

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, her 30 Londralıdan birinde Covid-19 görüldüğünü bildirdi

İngiltere’nin başkenti Londra’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında hastanelerin kapasitelerinin aşılmasının önlenmesi için “acil durum” ilan edildi. 

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, yaptığı açıklamada, virüsün yayılmasını durdurmak için acil önlem alınmazsa gelecek birkaç hafta içinde hastanelerdeki yatakların tamamen dolacağını bildirdi. Han, Londra’daki durumun artık virüsün kontrolden çıkmasıyla kritik hale geldiğini vurgulayarak, “Her 30 Londralıdan birinde artık Covid-19 var. Hemen harekete geçmezsek Ulusal Sağlık Hizmetleri’nin kapasitesi aşılabilir ve daha fazla insan ölebilir” dedi. 

Sadık Han, nisan ayındaki salgının zirvesine göre hastanelerde yüzde 35 daha fazla hasta olduğunun altını çizerek, “Acil durum ilan ediyoruz çünkü bu virüsün kentimize yönelik tehdidi kriz noktasında” ifadesini kullandı. 

Londralıların büyük fedakârlıklar yapmayı sürdürdüğünü belirten Han, “mutlaka gerekmiyorsa evden çıkılmaması” için uyarıda bulundu. Acil durum, ”olağan işleyişin dışında ve can güvenliği, temel hizmetler, çevre veya ulusal güvenlik için ciddi zarar, hasar, aksaklık veya risk içeren durum“ olarak tanımlanıyor. 5 Ocak’ta yeniden karantina ilan edilen ülkenin tamamında hastanelerin büyük bir baskı altında olduğu belirtiliyor. Virüsün daha hızlı yayılan bir türünün etkisi altındaki İngiltere’de 1162 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle can kaybı sayısı 78 bin 508’e çıkmıştı. 

+49 – LONDRA

FOTO: A.A.

HABERE YORUM KAT