Lindner, Habeck'i olası bir ek elektrik krizi konusunda uyardı

Lindner, Habeck'i olası bir ek elektrik krizi konusunda uyardı

Maliye Bakanı Christian Lindner Ekonomi Bakanı Robert Habeck'e gazla çalışan elektrik üretimini durdurma çağrısında bulundu.

Federal Maliye Bakanı Christian Lindner (FDP) , Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck'ten (Yeşiller) gaz kullanarak elektrik üretimini durdurmasını istedi. Linder, Bild am Sonntag'a verdiği demeçte " Gaz krizine bir elektrik krizinin eşlik etmemesini sağlamak için çalışmalıyız " dedi . Bu nedenle, artık elektrik üretmek için gaz kullanılmamalıdır. Lindner, Habeck'in bunu durdurmak için yasal yetkiye sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu bağlamda Maliye Bakanı bir kez daha Almanya'daki nükleer santrallerin işletilmesine devam edilmesini savundu. Bu şekilde “diğer güç kapasiteleri” elde edilebilir. 

İşverenler derneği Gesamtmetall başkanı Stefan Wolf da benzer bir görüşe sahip . O da enerji krizi nedeniyle nükleer güce dönüş çağrısı yapıyor.

Rusya'nın gaz arzının tamamen durdurulacağından korkulduğundan, Almanya'da halen faaliyette olan son üç nükleer santralin hizmet ömrünün olası bir şekilde uzatılması şu anda tartışılıyor. Mevcut nükleer yasaya göre, bunların aslında Aralık sonunda şebekeden çıkarılması gerekiyordu.

Fotoğraf:

HABERE YORUM KAT