Letonya'dan Almanya'ya,  Ukrayna baskısı

Letonya'dan Almanya'ya, Ukrayna baskısı

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Almanya'nın önde gelen Avrupa ülkelerinden olduğunu belirterek, "Büyük ülke olmak, aynı zamanda çok fazla sorumluluk da getiriyor dedi

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Almanya'nın önde gelen Avrupa ülkelerinden olduğunu belirterek, "Büyük ülke olmak, aynı zamanda çok fazla sorumluluk da getiriyor. Bence bu noktada hava savunma sistemleri ya da muharebe tanklarının neden Ukrayna'ya teslim edilemeyeceğine dair iyi bir argüman yok." dedi.

Rinkevics, AB Dışişleri Bakanları toplantısından önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Almanya'yı Ukrayna'ya desteğe davet ettiklerini ve Letonya'nın Kiev'i desteklemeyi sürdüreceğini söyledi.

"Savaşın büyütülmemesi lazım." şeklindeki açıklamalara katılmadığını vurgulayan Rinkevics, Rusya'nın halihazırda bunu yaptığını öne sürdü.

Rinkevics, Almanya'nın önde gelen Avrupa ülkelerinden olduğunu belirterek, "Büyük ülke olmak, aynı zamanda çok fazla sorumluluk da getiriyor. Bence bu noktada hava savunma sistemleri ya da muharebe tanklarının neden Ukrayna'ya teslim edilemeyeceğine dair iyi bir argüman yok." ifadelerini kullandı.

Gürcistan, Ukrayna ve Moldova'nın Avrupa Birliği (AB) üyeliklerinin sorulması üzerine Rinkevics, bu konuda ülkelerin yapması gereken şeylerin olduğunu, konuşmak için rapor hazırlanıp çalışılacağını, şu anda bu konuda konuşmak istemediğini sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT