Leipzig’de araçlı saldırı: İki ölü, çok sayıda yaralı
Almanya’nın Leipzig kentinde şehir merkezinde yaşanan araçlı saldırı, en az iki kişinin hayatını kaybetmesine, çok sayıda kişinin de yaralanmasına yol açtı. Olayın ardından şüpheli kısa sürede yakalanırken, yetkililer saldırganın bir “amok faili” olduğunu açıkladı.
Saksonya İçişleri Bakanı Armin Schuster, Leipzig’de yaptığı açıklamada saldırganın 33 yaşında olduğunu belirterek, "Bu bir amok failidir" ifadelerini kullandı.
Araç kalabalığın arasına daldı
Olay, pazartesi günü öğleden sonra Leipzig şehir merkezinde meydana geldi. İlk bilgilere göre bir otomobil, şehir içinden geçerken kalabalığın arasına daldı. Polis yetkilileri, bir aracın şehir merkezinde ilerlediğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını doğruladı.
Alman basınında yer alan bilgilere göre sürücü, Grimmaische Caddesi üzerinde yüksek hızla ilerledi. En az sekiz kişinin yaralandığı aktarılırken, yaralı sayısının artabileceği ihtimali de göz ardı edilmiyor.
İki kişinin öldüğü doğrulandı
Leipzig Belediye Başkanı Burkhard Jung, olayda iki kişinin yaşamını yitirdiğini teyit etti. Jung, kentte artık herhangi bir tehlike bulunmadığını ifade etti. Gözaltına alınan şüphelinin yakalandığı sırada psikolojik açıdan dengesiz bir görünüm sergilediği öne sürüldü.
Olayın yaşandığı Grimmaische Caddesi, Augustusplatz ile yaya bölgesini birbirine bağlayan önemli bir hat üzerinde bulunuyor. Aynı zamanda Leipzig Üniversitesi ve Nikolaikirche’ye yakın konumuyla bilinen cadde, şehrin en işlek noktalarından biri.
Saldırının ardından bölge tamamen kapatıldı. Yaya bölgesindeki mağazalar kepenk indirirken, olay yerine yaklaşık on ambulans sevk edildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, itfaiye, polis ve sağlık ekiplerinin geniş çaplı müdahalesi dikkat çekti.